Haberler

Şeker Fabrikaları'na En Yüksek Teklif 606 Milyon Dolarla Ak -Can Şeker'den Geldi

Türkiye Şeker Fabrikaları A.ş.'ye (Türk Şeker A.ş.) Ait Portföy -C Grubu'nda Bulunan Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikaları'nın Nihai Pazarlık Görüşmesinde, 35 Turun Ardından En Yüksek Teklifi 606 Milyon Dolarla Ak -Can Şeker Sanayi ve Ticaret A.ş. (Ak -Can) Verdi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye (Türk Şeker A.Ş.) ait Portföy-C Grubu’nda bulunan Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikaları’nın nihai pazarlık görüşmesinde, 35 turun ardından en yüksek teklifi 606 milyon dolarla Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ak-Can) verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türk Şeker A.Ş’ye ait portföy-C Grubundaki nihai pazarlık görüşmelerini gerçekleştirdi. ÖİB’deki nihai pazarlık görüşmelerinde 35 tur sonunda en yüksek teklif Ak-Can’dan geldi. 605.5 milyon dolarlık teklif veren Ak-Can, Komisyon Başkanının son nihai teklifinin bu olup olmadığını sorması üzerine, teklifini 606 milyon dolara yükseltti.

9 teklif verilmişti

ÖİB’in aldığı 9 teklif şöyleydi: “Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kuzey Anadolu Şeker Fabrikaları Ortak Girişim Grubu, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret-Gülsan Holding Ortak Girişim Grubu, Elektrosan Elektrobakır Sanayi, Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş., Yıldırım Holding, Özaltın İnşaat Sanayi ve Ticaret ile Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.”

Dünkü elemesiz birinci turda en yüksek teklif 391 milyon dolar oldu. Bu turdan sonra elemeli olarak 4 tur gerçekleştirildi. Birinci elemeli turda en yüksek teklif 426 milyon dolardı. Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi bu turda elendi. İkinci elemeli turda en yüksek teklif 453 milyon 750 bin dolar olurken, bu turda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği elendi. Üçüncü elemeli turda en yüksek teklif 481 milyon 300 bin dolar olarak gerçekleşirken bu turda da Torunlar Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş-Gülsan Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu elendi. 4’üncü turda en yüksek teklif açıklanmazken, Elektrosan Elektrobakır Sanayi A.Ş. pazarlık görüşmelerine veda etti. 4 elemeli turdan sonra, açık artırmaya geçildi. Açık artırma 506 milyon dolarla başladı. Açık artırma aralığı 500 bin dolar olarak    belirlendi.

En yüksek ikinci teklif Kuzey Anadolu Şeker’den

TURLAR sonunda 605.5 milyon dolarla en yüksek teklifi Ak-Can verdi. Komisyon başkanının nihai teklifini sorması üzerine Ak-Can 606 milyon dolarlık son teklifini verdi. Ak-Can’dan sonraki en yüksek ikinci teklif ise 605 milyon dolarla Kuzey Anadolu Şeker Fabrikaları Ortak Girişim Grubu’ndan oldu. İhalede en iyi üçüncü teklifi ise 600 milyon dolarla Yıldırım Holding verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title