Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Şehit Piyade Komando Onbaşı Mustafa Cihan'ın Cenazesi (2)

Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşen piyade komando onbaşı Mustafa Cihan'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'de defnedildi.

Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşen piyade komando onbaşı Mustafa Cihan'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'de defnedildi.

Cihan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Kayseri'deki törenin ardından uçakla Adana'ya oradan da karayoluyla Hasanbeyli ilçesine bağlı Karayiğit köyüne getirildi.

Babaevinde helallik alınması sırasında anne Yasemin, baba Muhterem ve kardeşi Osman Cihan tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Bu sırada anne Yasemin Cihan, "Son bir defa görüp koklasaydım. Şehit olduğuna yanmıyorum. Vatan için şehit oldun. Keşke gidip son bir kez yüzünü görseydim. Ona yanıyorum. Kendisi bile 'Anne keşke şehit olsam' derdi." diye ağladı.

Burada helallik alınmasından sonra cenaze, törenin düzenleneceği şehit Mustafa Cihan'ın mezun olduğu Karayiğit İlkokuluna götürüldü.

Bu arada, cenaze namazından önce bir yarbay, şehidin üşüyen kardeşi Osman Cihan'a parkesini giydirerek sarıldı.

Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi yaklaşık bir kilometre omuzlarda taşınarak götürüldüğü köy mezarlığında defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Kerem Al, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Askerlik dönüşü nişan yapacakmış

Şehidin kardeşi Osman Cihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin askerden önce garsonluk yaptığını ifade etti.

Ağabeyi ile askerlik dönüşü Antalya'ya çalışmaya gitmeyi planladıklarını belirten Cihan, "Ağabeyim şubatta askere gitmişti. Terhisine bir ay kala şehit oldu. Adana'da sevdiği vardı, askerlik dönüşü nişanını yapacaktık. Olmadı kısmet değilmiş. En son dağıtım iznine gelmişti. Usta birliğinde izin kullanmamıştı. Askerden döndüğünde birlikte Antalya'ya gidip çalışacaktık. Kısmet olmadı. Yapanların Allah cezasını versin." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Cihan Osmaniye Kayseri Politika Güncel Haberler

title