Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Babaeski ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Babaeski ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Babaeski Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Tarkan Keskin, 1. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Albay Coşkun Önal, Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve kurum müdürleri katıldı.

Tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ile belediye başkanlığı ve şehit aileleri derneği temsilcilerinin şehitlik anıtına çelenkleri bırakmalarıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden törende saygı atışı yapıldı.

Üsteğmen Nuri Altıntaş, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Çanakkale'de ve terör saldırılarında şehit olan asker ve polisleri onur ve gururla andıklarını belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin dünyaya Türklerin hiçbir zaman yenilmeyeceğinin en büyük göstergesi olduğunu ifade eden Altıntaş, şehitlerin ülkenin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak, ölüme koşarak kanlarını vatan toprakları için akıttığını söyledi.

Şehitlerin canlarını hiçe sayarak emanet ettiği vatan topraklarını en iyi şekilde koruyacaklarını ve kollayacaklarını vurgulayan Altıntaş, şöyle konuştu:

"Bugün ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah'a kavuştukları gündür. Barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Yare nişandır tenine erlerin, şehitlik son rütbesidir askerin deyip oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit asker, polis, öğretmen, doktor ve memur ana babalarının ve evlatlarının günüdür. Şehitlerimiz binlerce yıldan beri, Türk'ün milli varlığını sürdürmek için vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiler."

Törende Kaymakam Keskin ve beraberindekiler, ilçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu tarafından şehitler için dua edilmesinin ardından şehit mezarlarını ziyaret edilerek karanfil bıraktı.

Daha sonra şehit mezarlığı ziyaret edilerek, ilçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu tarafından dua okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Hacı Tarkan Keskin Nuri Altıntaş Babaeski Politika Güncel Haberler

title