Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri için düzenlenen yemeğe katıldı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri için düzenlenen yemeğe katıldı.

Vali Çakacak, Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihinin dönüm noktası olduğunu bildirdi.

O dönemde Türk milletinin birlik, beraberlik içerisinde gösterdiği güçlü ve kararlı duruş sayesinde, dünyanın en büyük orduları ve en güçlü donanmalarının Çanakkale'de derslerini aldığını belirten Çakacak, şunları kaydetti:

"Bizim milletimiz gerekirse vatan toprağı için şehit verir, ancak vatanın bir karış toprağını dahi vermez. Atalarımız Çanakkale'de birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bugün de güvenlik güçlerimiz aynı ruhla mücadele vermektedir. Bu cennet vatanın güzel insanları geçmişte dolduğu gibi bugün de oyuna gelmeyecek, sağduyusunu kaybetmeyecektir. Bu güzel ve cennet vatanı bizlere armağan eden şehitlerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, onlara rahmet diliyor ve diyoruz ki şartlar ne olursa olsun, şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu vatana sahip çıkacağız. Onlardan devraldığımız şanlı bayrağı dünya var oldukça dalgalandıracağız, emanetlerinin emin ellerde olduğunu göstereceğiz."

Yemeğe, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Baki Şimşek, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Yemeğin ardından Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile beraber şehit yakını, gazi ve gazi aileleriyle sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Özdemir Çakacak Suphi Öner Mersin Güncel Haberler

title