Haberler

Şehit Şerife Bacı'nın Torunları Mehmetçik'in Yanında

Kastamonulu bir grup kadın, yöresel kıyafetleriyle Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Mehmetçik'i ziyaret etti.

Kastamonulu bir grup kadın, yöresel kıyafetleriyle Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Mehmetçik'i ziyaret etti.

Anadolu'nun işgaline "dur" demek için kağnılarla cephane taşırken donarak şehit olan Kastamonulu "Şerife Bacı"nın torunları 600 yıllık Türkmen kıyafetleri ile Kastamonu'nun Azdavay ilçesinden yola çıkıp, kilometrelerce uzaklıktaki İslahiye'ye ulaştı.

Zeytin Dalı Harekatı'na katılacak askerleri ziyaret eden kadınlar, üzerinde "Şerife Bacı" figürü bulunan ve "Dualarımız sizinle" yazılı taş baskılı mendilleri Mehmetçik'e hediye etti.

Grup ayrıca, rahatsızlığı nedeniyle gruba katılamayan Sabuncular köyünden İsmet Değirmenci'nin el emeği ile yapıp gönderdiği, bazı yörelerde "cırıkda" denilen hamur işi ile Kastamonu çekme helvasını askerlere ikram etti.

Grup adına açıklama yapan Cemile Arı, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'in destekleri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 33 kadınla bölgeye geldiklerini söyledi.

Azdavay ilçesinde günlük kıyafet olarak kullanılan Türkmen kıyafetleriyle askerleri ziyaret ettiklerini belirten Arı, "Mehmetçik'imizin her zaman yanındayız. Dualarımız, gönlümüz onlarla. Yanlarında olduğumuzu hissettirmek için bin kilometre öteden buraya geldik." dedi.

Melek Akgün de 18 saat süren yolculuğun ardından Mehmetçik'in yanına geldiklerini söyleyerek, "Kastamonu Kurtuluş Savaşı'nda en çok şehit veren illerden biri. Bizler, bu vatan için gözünü bile kırpmadan canını veren Şerife Bacı'nın torunlarıyız. Bugün de gerekirse canımızı seve seve veririz." diye konuştu.

Askerleri görünce duygularına hakim olamayan Şefika Civelek de "Benim oğlum da 3 gün sonra askere gidecek. İnşallah tüm askerlerimiz sağ salim yuvalarına dönerler. Dualarımız onlarla. Hepimiz onların yanındayız, arkasındayız." ifadelerini kullandı.

Kurtuluş Savaşı sırasında gemilerle İnebolu Limanı açıklarına getirilen silah ve malzemeler, daha sonra yörede "denk kayığı" adıyla bilinen teknelerle karaya taşınmıştı. Kayıklarla karaya getirilen cephane, "İstiklal Yolu" olarak tabir edilen Kastamonu, Çankırı ve Ankara güzergahından cepheye ulaştırılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Gaziantep Azdavay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title