Haberler

Şehit Er, Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Şırnak'ta 3 Mart 2007 Cumartesi Günü Bölücü Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Yapılan Operasyon Sırasında Kaza Kurşunuyla Şehit Olan Jandarma Komanda Er Aslan Eren (21), Memleketi Sinop'un Gerze İlçesinde Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

Şırnak'ta 3 Mart 2007 Cumartesi günü bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyon sırasında kaza kurşunuyla şehit olan Jandarma Komanda Er Aslan Eren (21), memleketi Sinop'un Gerze ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞIrnak Milli Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken şehit olan 7 aylık asker Aslan Eren'in naaşı ilk olarak askeri tören için Gerze Hükümet Konağı önüne getirildi. Şehit erin getirilişi sırasında Aslan Eren'in yakınları sinir krizi geçirdi. Bu sırada bayılan anne Ürgüye Eren, hastaneye kaldırıldı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Janarma Albay Ömer Faruk Sayıl, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğini ve eşkıyanın döktüğü kanda boğulacağını söyledi. Sayıl, "İçte ve dıştaki vatan hainleri ile sadece kanlı bir piyon olmaktan öteye gidemeyen eşkıya bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Vatanı bölmeye güçleri yetmeyecektir. Bu uğurda ölen şehitlerimizin kanlarında boğulacak ve yok olacaklardır. Türk milleti, şartları ne olursa olsun şanlı tarihi boyunca tehditlerden asla yılmamış, aksine daima bütünleşerek, bu zorlukların üstesinden gelmeyi bilmiştir" diye konuştu.

Şehit er Aslan Eren için öğle namazını müteakip ilçe merkez camisinde cenaze namazı kılındı. Burada baba Nazım Eren, oğlunun fotoğrafına sarılıp öperek bir süre ağladı. Kılınan cenaze namazı ardından Jandarma Komanda Er Aslan Eren, ilçeye bağlı Yakadibi köyünde göz yaşları arasında toprağa verildi. Şehit erin cenaze törenine Vali Zeki Şanal, İl Jandarma Komutanı Janarma Albay Ömer Faruk Sayıl, Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, Gerze Kaymakamı E. Can Tortop, Belediye Başkanı Recai Kuruoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(SÖ-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
title