Haberler

Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde Askeri Birliğe Düzenlenen Saldırı Sonucu Şehit Olan Uşaklı Asteğmen Mehmet Bozkuş, Cenaze Namazının Ardından Toprağa Verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Uşaklı Asteğmen Mehmet Bozkuş, cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Dün gece memleketi Uşak'a getirilen Asteğmen Mehmet Bozkuş'un Türk bayrağına sarılı naaşı, bugün cenaze namazının ardından binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş'un naaşı, öğle saatlerinde Uşak Devlet Hastanesi'nden alınarak Uşak Garnizon Komutanlığı yanında bulunan Yücetepe Camii'ne getirildi. Burada annesi Cennet hanım ile babası İsmail Bozkuş, son kez oğullarının tabutuna dokundu.

Cenaze törenine Uşak Valisi Kayhan Kavas, Aydın Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sait Canbolat, 11. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergöden Toktaş, Uşak Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ruhi Candan, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Uşak Milletvekilleri Nuri Uslu ve Mustafa Çetin, DSP İzmir Milletvekili Recep Birgün, şehit aileleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, Aydın Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sait Canbolat, 11. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergöden Toktaş, Uşak Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ruhi Candan, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, şehit Bozkuş'un annesi Cennet hanım, babası İsmail Bozkuş'a baş sağlığı diledi.

Uşak Valisi Kavas, törende, şehit asteğmen Mehmet Bozkuş'u ebedi istirahatgahına uğurlamak için toplandıklarını belirterek, ''Dini vecibemizi yerine getirip şehidimizi en güzel şekilde uğurluyoruz. Şehidimiz Mehmet, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü ve birliği için en kutsal olan varlığını, canını feda etti. Hepimiz birer Mehmediz. Türk ulusu Mehmet'lerin sayesinde bugünlere geldi. Şimdi Mehmet'in bıraktığı bayrağı en yukarıya çıkarmak bizlerin görevi. Mehmet'im rahat uyu. Kanın yerde kalmayacak. Uşak ve

Türkiye seni unutmayacak. Ruhun şad olsun'' dedi.

Uşak Müftüsü Osman Akdemir ise hiçbir ordunun Türk ordusunun güç ve kudretinde olmadığını, orduya sahip çıkmanın ilk görevleri olduğunu belirtti.

Akdemir, yaptığı konuşmada ''Rabbim Türk ordusuna güç ve kuvvet versin. Şehit haberi alınır alınmaz Uşaklılar tek bir yumruk olup bütünleşti. On binlerce insan şehidini karşıladı ve şimdi uğurluyor. Hakkınızı helal edin" dedi.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in bugün şehidimizi huzuruna alacağını ve karşılayacağını anlatan Akdemir, şöyle konuştu: "Üzülme ey şehit annesi, üzülme ey şehit babası. Oğlunuz en büyük rütbeye ulaştı.''

Şehit Asteğmen Bozkuş'un naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Denizli'den getirilen top arabasına konuldu. Oluşturulan korteje şehit asteğmen Bozkuş'un anne ve babası ile binlerce Uşaklı katıldı. Anne Cennet hanım baba İsmail Bozkuş, oğullarının naaşına el salladılar. Şehit Asteğmen Bozkuş'un naaşı Yeni Mezarlıktaki Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde toprağa verildi.

Cenaze törenine Genelkurmay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Asayiş Kolordu Komutanlığı, Uşak milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum örgütleri çelenk gönderdi. Uşak merkez ve ilçelerinden binlerce vatandaş cenaze törenine katıldı. Vatandaşlar, ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'', ''Mehmet'im hakkını helal et'', ''Uşak seninle gurur duyuyor'', ''Hepimiz Mehmediz", ''Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir", "Şehidin anası bizim anamız şehidin babası bizim babamız'' sloganı attılar. Cami

avlusuna ve etrafına sığmayan bazı vatandaşlar sokakta abdest alarak cenaze namazına eşlik etti. Kent merkezindeki askeri tören nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Cenaze namazındaki kalabalık nedeniyle 3 kişi fenalık geçirdi. Vatandaşlar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Törende 300 polis, 200 asker görev yaptı. Cenaze töreninde şehidin annesi, babası ve ablası ile sözlüsü el ele tutarak birbirlerine teselli etmeye çalıştı. Aile fertleri top arabasına konulan naşa el sallayarak "Elveda şehidim"

diyerek uğurladı. Şehidin cenazesi top arabasına konduğu sırada aile fertleri ile birlikte gözyaşlarına hakim olamazken teröre lanet okudu.

(KY-Mİ-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title