Haberler

Şehit Askere Hazin Tören

Siirt'in Şirvan İlçesinde Askerleri Taşıyan Minibüsün Devrilmesi Sonucu Şehit Olan Jandarma Komando Er Emre Kısmet, Konya'nın Akşehir İlçesinde Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

Siirt'in Şirvan ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Emre Kısmet, Konya'nın Akşehir ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit askerin cenazesi Akşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilk olarak Yeni Mahalle Gök Sokak'taki evinin önüne getirildi. Oğullarının cenaze aracındaki bayrakla sarılı tabutunu gören şehit yakınları sinir krizleri geçirdi. Babaanne ve anne tabuta sarılarak gözyaşı dökerken baba İsmail Kısmet ve küçük kardeş Fatih Kısmet'e hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Şehidin cenazesi daha sonra namazın kılınacağı Hasan Paşa Camii'ne getirildi. Buradaki törene Konya Valisi Osman Aydın, Garnizon

Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan, TBMM İdare Amiri ve Konya Milletvekili Orhan Erdem, Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Faruk Bal ve protokol üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesinde şehidin anne, babası ve küçük kardeşleri ile akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Türkan Kısmet, "Oğlum senin arabanda ben de olsaydım da kucağıma düşseydin ölmezdin" diye ağlarken, amca İbrahim Kısmet, Emre'nin kendisine, "Ben uzman çavuş olacağım, askerde kalacağım" dediğini söyledi. Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Emin Sağbaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin tabutu omuzlarda defnedileceği Akşehir Şehitliği'ne taşındı. Kısmet'in naaşı, okunan dualarla

Akşehir Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

(CA-FM-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title