Haberler

Şehit Ailesine "Şehadet Beratı"

Bilecik Valisi Süleyman Elban, geçen ay Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarının tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen piyade er Osman Er'in babasına "Şehadet Beraatı" verdi.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, geçen ay Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarının tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen piyade er Osman Er'in babasına "Şehadet Beraatı" verdi.

Vali Elban, şehit Osman Er'in Osmaneli ilçesi İnönü Mahallesi'nde yaşayan ailesini, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Kaymakam Edip Çakıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İlçe Belediye Başkanı Münür Şahin ve beraberindekilerle ziyaret etti.

Ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini, bunu denemek isteyenlere de gerekli cevabın her zaman fazlasıyla verildiğini ifade eden Elban, şöyle konuştu:

"Türkiye manevi olarak da güç olarak da büyük bir ülke. Bu ülkenin vatandaşları da sevgiden, kardeşlikten, birlik ve beraberlikten yana. Bunu bozmaya, yok etmeye kimsenin gücü yetmez. Bu toprakların vatan olması konusunda üstün fedakarlık gösteren şehit ve gazilerimizin hatıralarına ve bizlere emanet edilen ailelere büyük değer veriyoruz. Devletimiz, şehit ailelerine ve gazilere büyük önem vermektedir. Şehitlik ve gazilik kavramı yüce bir makamdır. Bu ülke üzerinde özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimizi de minnetle anıyorum."

Konuşmanın ardından Elban, 10 Temmuz'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında, PKK terör örgütü mensuplarınca önceden tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit edilen piyade er Osman Er'in babası İsmail Er'e "Şehadet Beraatı" verdi.

Vali Elban ve beraberindekiler, daha sonra kaymakamlığı ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Elban İsmail Er Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title