Haberler

Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi 'İletişim Konuşmaları' Konferans Serisi Başladı

Güncelleme:

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 'İletişim Konuşmaları' konferans serisinin ilki, Siyasal İletişim Uzmanı ve Öykü Ajans Başkanı Necati Özkan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Konferans kapsamında "Obama'dan Trump'a Seçim Kazandıran Kampanyalar" başlıklı bir konuşma yapan Özkan, son yapılan Amerikan seçimlerinde de doğru stratejinin sıradan bir kampanyaya bile seçim kazandırabileceğini ispatladığını belirterek, "Trump tek mesaja odaklandı, Clinton çok sık mesaj değiştirdi. Sonuçta kazanan Trump oldu" dedi.

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 'İletişim Konuşmaları' konferans serisinin ilk konuğu Siyasal İletişim Uzmanı ve Öykü Ajans Başkanı Necati Özkan oldu. Özkan'ın güncel siyasal iletişim çalışmaları ile ilgili bilgiler paylaştığı "Obama'dan Trump'a Seçim Kazandıran Kampanyalar" başlıklı konuşması öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

İletişim Konuşmaları konferans serisinin ilk toplantısının açılışını yapan İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, başkanlık seçimlerinin İletişim Fakültesi ilgi alanı içerisinde tartışılacak çok fazla başlığı kapsadığını söyledi. Çelikcan, "İletişim çalışmaları alanına baktığımız zaman, bu alanda gelişmiş bütün kurumsal yaklaşımları aslında büyük ölçüde ABD başkanlık seçimleri sırasında yapılmış olan kampanyaların şekillendirmiş olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan bir seçim kampanyası, iletişim alanında çalışan hocalar ve öğrenciler için çok önemli bir takım örnek olaylar içeriyor. Bu yüzden ilk konferansımızda konunun güncelliği ve önemi nedeniyle bu konuya ayırdık" dedi.

Özkan: "Barack Obama kampanya kitabının temellerini değiştirdi"

Bir seçim kampanyasında en önemli etkenin strateji olduğunu ifade eden Necati Özkan, "Mesaj ise stratejinin özüdür. En iyi mesaj basit mesajdır. Gerçeklerin, sorunların, detayların mesajla alakası yoktur. Önemli olan tek bir mesajı binlerce farklı sesle çıkabilmektir. Bir seçim kampanyasında tek ve basit bir mesaj ancak karşıdaki kitleye tekrar tekrar anlatılarak verilebilir. Bu yüzden siyasetçinin konuşma alanını daraltması, tek bir konuya hatta tek bir mesaja odaklanması gerekir.

Bu noktada, Barack Obama'nın kampanya kitabının temellerini değiştirdiğini söyleyebiliriz. Obama, ABD'ye tek bir kelimeyle başkan seçildi. Tüm konuşmaları 'değişim' mesajı odaklıydı ve bu kelimeyi asla değiştirmedi" diye konuştu.

Trump 'odaklandı', Clinton 'mesaj değiştirdi"

Son yapılan Amerikan seçimlerindeki seçim kampanyalarını da değerlendiren Özkan şunları söyledi: "Donald Trump da Amerika'yı yeniden büyük bir ülke haline getirme mesajına odaklandı ve odağını kaybetmedi. El emeği ile çalışan orta sınıfın duymak istediği şeyleri söyledi ve orta eğitimli beyazların %73'ünün oylarını aldı. Hillary Clinton ise, değişime susamış bir toplum için yönetimde devamlılık ve istikrar gibi yanlış bir strateji izledi. Seçim süreci boyunca çok fazla mesaj değiştirdi. Sonucunda Demokrat Parti, son 30 yıl içindeki en büyük yenilgisini aldı. Strateji hem zamanın ruhuna hem de lidere uygun olmalıdır. Strateji yanlışsa yaratıcılık da mesaj da işe yaramaz. Doğru strateji ise sıradan bir kampanyanın veya liderin seçim kazanmasını sağlayabilir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necati Özkan Donald Trump İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title