Haberler

Şehir Tiyatroları'nın Yeni Oyunu "İblis"

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Hüseyin Cavid'in yazdığı, Hilmi Zafer Şahin'in çevirdiği, Melahat Abbasova'nın çevirdiği ve yönettiği İblis adlı oyunu seyirciyle buluşturuyor.

Oyun, 17 Nisan 2019 Çarşamba günü saat 20.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ilk gösterimini yapıyor.

Oyunun konusu:

I. Dünya Savaşı'nın sonu yaklaşmakta, yerkürenin her yanı acı ve kanla biçimlenmekteydi. Özellikle de Ortadoğu coğrafyası ve hatta Bağdat yakınları. Yüzbinlerce insan topraklarından koparılmış, düşleri ve umutları savrulmuş, yaşamlarını kaybetmişti. Yarından tek beklenti yok ederek var olmaktı… İnsanın ürettiği felsefi birikimler, dünya görüşleri, inançlar, bu yok oluşun önünü kesemiyor, hatta insanın insana yaptığı kötülüğün çıkış noktası oluyordu. Dağılmakta olan Osmanlı İmparatorluğu, yüzyıllardır birlikte yaşadığı halkların ihanetine uğramış, askerler, aydınlar, coğrafyanın giderek kaybedeni haline gelen halk, olan-bitenin hesabını sormakta kararlıydı. Bir başka deyişle, koşulların zorlamasıyla insanın içindeki ''İblis'' bir kez daha dışarı çıkmakta, tüm insani değerleri yok etmekteydi. Ancak bir şey unutulmuştu;kin, hırs, nefret her yanı sarsa da, insanın içini titreten aşk, tüm bunlara karşın kendine yol bulurdu...

Oyunun yönetmeni Melahat Abbasova, İblis'i şöyle anlatıyor:

"Azerbaycan'ın en önemli şairlerinden biri olan Hüseyin Cavid'in şaheseri hesap olunan "İblis" oyunu I. Dünya Savaşı'nda yazılmasına rağmen hala güncelliğini koruyor. ''İblis" oyununda baş veren olaylar Bağdat civarında cereyan ediyor. Bu oyunu seçmemin en başlıca nedeni bugün Ortadoğu'da yaşanan olayların, savaşların, dökülen kanların, acımasızlığın hala da devam etmesidir. İblisin adım attığı her yerde kan, savaş, kötülük, huzursuzluk var. Cavid'in İblis'i insan metaforunu, onun iç dünyasını ifade ediyor. Bu oyundaki İblis Faust'tan farklı olarak insana daha yakındır, insancıldır."

Müziğini Aygün Samedzade'nin, dramaturgisini Hilmi Zafer Şahin'in, sahne tasarımını Mehmet Emin Kaplan'ın, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz Bayraşlı'nın, ışık tasarımını Murat Özdemir'in, efekt tasarımını Kadir Arlı'nın yaptığı, fotoğraflarını Enes Altuğ Avşar'ın çektiği oyunda Aslı Akın Narcı, Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Çağatay Palabıyık, Elif Özcan, Emel Bertan, Emre Narcı, Erhan Özçelik, Erol Ayvaz, Hasip Tuz, İskender Bağcılar, Mazlum Kiper, Melisa Demirhan, Oğuzhan Oğuz, Ozan Akif Serman, Ömer Naci Boz, Rıdvan Çelebi, Samet Hafızoğlu, Samet Silme, Sefa Turan, Sinem Yoldaş, Şenay Bağ rol alıyor.

Oyun, 17-20 Nisan, 24-27 Nisan 2019 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Hilmi Zafer Şahin Harbiye Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title