Haberler

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Kahraman Genel Seçime Hitaben Yapılmış Olan Bir...

Haber - Kamera: Ezgi ÇAPA / İstanbul DHA

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı '3 katlı Büyük İstanbul Tüneliöni seçim propagandası olarak değerlendirerek, 'Genel seçime hitaben yapılmış olan bir seçim propagandasıdır. Bu tür vaadleri daha önceki seçimlerde de gördük" dedi. Tünelin İstanbul'un trafiğine çözüm yaratıp yaratmayacağı konusunda soru işaretleri taşıdığını belirten Kahraman, 'Karşılıklı iki yaka arasındaki ulaşım, İstanbul trafiğinin sadece yüzde 5'ini oluşturuyor. Tünel geri kalan yüzde 95'ine çözüm üretmeyecek" dedi.

TÜP YAPILACAKSA 3. KÖPRÜ, MARMARAY NEDEN YAPILDI

İstanbul'da yapılacak projelerin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planına uygun olarak yapılması gerektiğinin altını çizen Kahraman, '3. Köprü başta olmak üzere pek çok proje bu planda yer almıyor. 3. Köprü yapılıyor. O zaman böyle bir projeye neden gerek duyuluyor' Bu tüneli lastik tekerlekli araçların da kullanacağı söyleniyor, o zaman Marmaray neden var, temeli atılan Avrasya Karayolu Tüp Geçişi projesi var. Bu alternatif neden Tarihi yarımada gibi bir değer ortadan kaldırıldıktan sonra ortaya çıktı?" dedi.

İSTANBUL MEVCUT TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEZ

Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı da İstanbul'un aynı hükümet tarafından hazırlanmış Çevre Düzeni Planı olduğunu hatırlatarak, 'Her seçim döneminde duyduğumuz 3.köprü, 3.havalimanı, Kanal İstanbul, Avrasya tüneli gibi mega projelerin hiçbiri Çevre Düzeni Planında yok" diye konuştu.

Boğazın iki yakasını birleştirecek tünelin İstanbul'un mevcut trafik sorunlarını çözmeyeceğini söyleyen Yapıcı, '2. Köprü, 3.Köprü, Marmaray, Avrasya tüneli' bunların hepsi İstanbul'un trafik sorununu çözmek için getirildi. Fakat her proje kendi talan alanlarını yarattı" dedi. Tünelin bir karayolu geçidi olduğunun altını çizen Yapıcı, 'Bu tünel bir karayolu tüp tünelidir. Metro bunu meşrulaştırmak içindir. Köprü şeklinde değil boğazın altından yapılmıştır. Bu trafik geçişleri mevcut trafiği çözmeyeceği gibi, tünelin yüzeye çıktığı noktalarda, yeni gelişme yerlerinin aksıdır. İstanbul'un trafiğini çözmekle uzaktan yakından alakası yok."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Tayfun Kahraman Marmaray İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title