Haberler

Seda Sayan'ı Bilirkişi Raporu Kurtardı

Güncelleme:

Beş kez evlenen ve iki karısını öldüren adamı canlı yayına çıkarması nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Seda Sayan, suçsuz bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), "Seda Sayan Show" programında beş kez evlenen ve iki karısını öldüren adamı canlı yayına çıkarması nedeniyle Sayan hakkında suçu ve suçluyu övmek ile kadına yönelik şiddete teşvik ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

"BENİ YANLIŞ ANLADILAR"

Şikayetler sonrası Seda Sayan hakkında soruşturma başlatıldı. Sayan İstanbul Adliyesi'ne gelerek hakkındaki iddialar ile ilgili ifade verdi. İfadesinde, şikayetçilerin programın tamamını izlemedikleri için kendisini yanlış anladıklarını kaydetti ve programın tamamının incelendiğinde kendisini daha net anlayacaklarını ifade etti.

SUÇ UNSURU OLUŞTURACAK KASIT BULUNMADI

Seda Sayan'ın delil olarak sunduğu programın CD'si bilirkişi tarafından incelendi. Bilirkişi raporunda, yayına konuk olarak alınmış Sefer Çalınak'ın topumda kabullenilebilen düşünce ve eylem şekillerinin dışında bir suça karıştığı fakat yayında suç unsuru oluşturacak kasıt ve hareketin bulunmadığı kaydedildi. Bilirkişi, rahatsız ve kabul edilemeyen bu durumun suç unsuru oluşturmadığı, Seda Sayan'ın programının tamamen basın özgürlüğü içerisinde yayın yaptığını herhangi bir suç oluşmadığı şeklinde bir rapor verdi.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Yürütülen soruşturma sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Seda Sayan'a takipsizlik kararı verildi. Kararda, Lingens- Avusturya davasında delil olarak gösterilen AİHM'nin 10. maddesine yer verildi." İfade özgürlüğü ile başkalarının şöhret ve kişilik hakları çatışma içine girdiğinde AİHM ifade özgürlüğüne üstünlük ve koruma hakkı tanımıştır" denildi.

SAYAN, VEKİLLERLE SOSYAL MEDYADAN ATIŞMIŞTI

CHP'li milletvekili Aylin Nazlıaka, Seda Sayan'ın programının yayından kaldırılması için Twitter'dan "Seda Sayan Show yayından kaldırılmış. Çok şükür!" yazdı. Sayan ise "Ah botokslu Aylin, dünyada sorun kalmamış gibi benim peşime düşmüşsün" diye cevap vermişti. CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ise Twitter'dan Aylin Nazlıaka'ya destek vererek Sayan için Twitter hesabına "Edep bilmez ile, cahil ile mücadele olmaz" diye yazmıştı.


Kaynak: Haberler.Com / Magazin

İstanbul Adliyesi Sabahat Akkiraz Seda Sayan Twitter Magazin Haberler

500

Yorumlar (15)

SUNA Mobil-ANDROID:

Acun napacagini sasirdi param var her programı alirim diyo akli sira ama bu dünyanın sonu var Acun efendi birazda ahiret için calis tv8 degil tv88 de olsa izlemiycem ne kadar abuk subuk yarismalar varsa bu adamin kanalında sanki yarisma kanali

11
4
yanıtYanıtla
SUNA''NIN ESKi KOCASI:

SUNA SÜMÜKLÜ OLDUGU iCIN , ONU KOVDUM. . KiM ALIRSA ALSIN, , PiSiN TEKiDiR. . KiMSEYE YAR OLMAZ. .

5
7
yanıtYanıtla
ATA,NIN DOKTORU:

ATA, , kadin oynatmayi cok severdi. . . !!

3
5
yanıtYanıtla
görkemmobilWeb@haberler.com:

suna kale 06 bu yorumlarin haberle ne alakasi var habere yorum yaparsak ben oadami programda görünce seyretmitim seda sayani sevmem ama kadin hakli adama canli yayinda demdigimi birakmadi ben adamin sedaya sanene demesini bekledim demedi

4
4
yanıtYanıtla
Kale06mobilWeb@haberler.com:

Suna seni seviyorun

5
2
yanıtYanıtla
SUNA Mobil-ANDROID:

kale 06 yeter artik yeyer

1
5
yanıtYanıtla
SUNA Mobil-ANDROID:

reziller nerdeyse yeniden evlenicekler utanmazlar kendinze gelin ayip günah birakin bu isleri yeter artik cocuklarimizi GENÇLERİMİZİ zehirlediniz olmaz boyle şey

4
0
yanıtYanıtla
öykü Mobil-ANDROID:

kale 06sen gerizekalımısın

2
2
yanıtYanıtla
Canadiyen.mobilWeb@haberler.com:

Sedanin. Onu. Programina. Almamasi. Lazimdi. Katiilin. Masum. Tarafi. Olamazzzz. Sucu. Davet. Etmesi. Reytig. Ugruna. Ne. Yaptiklarini. Bilemiyorlar. Ya. Tutarsa. Tersi. Oluncada. Oyle. Deyildi. Diyorlar. Ne. Hikmetse. Hep. Yanlis. Anlasiyorlar. Turk. Halki. Balik. Hafizaliya. Hemen. Unutu. Verirler. Sen. Oyle. San. Seda.

4
0
yanıtYanıtla
sunammmMobil-IOS:

Suna neredesin geberıyom askından

0
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title