Haberler

Seçim Hükümetine AK Parti 11, HDP 3, Bağımsızlar 12 Bakan Verecek

Güncelleme:

MHP'den sonra CHP'nin de üye vermeyeceğini açıklaması, seçim hükümetinin AK Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşması anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Ağustos'ta Başbakan Davutoğlu'nu geçici hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor. Görevlendirme ile seçimlerin yenilenmesi kararının da Resmi Gazete'de yayımlanması planlanıyor.

Bundan sonra seçim hükümeti oluşacak. MHP'den sonra CHP'nin de üye vermeyeceğini açıklaması, seçim hükümetinin AK Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşması anlamına geliyor. Rakamlarda AK Parti 11, HDP 3 ve Bağımsız 12 olarak dağılacak.

"2 PARTİ BEN YOKUM" DEDİ

Mevzuata göre 26 üyeli kabinede AK Parti'ye 11, CHP'ye 6, MHP ve HDP'ye 3'er bakanlık düşüyor. Geçici hükümette Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlıkları bağımsız. MHP'den sonra CHP'nin de üye vermeyeceğini açıklaması, seçim hükümetinin AK Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşması anlamına geliyor.

AK PARTİ ÖNEMLİ BAKANLIKLARI BIRAKMAYACAK

AK Parti, geçici hükümette Başbakanlık ve 4 Başbakan Yardımcılığı'nın yanı sıra Sağlık, Milli Eğitim, Milli Savunma, Maliye, Kalkınma, Enerji, Dışişleri ile Gümrük ve Ticaret, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarını da muhalefete vermeyi düşünmüyor.

GIDA, ORMAN VE KÜLTÜR HDP'YE

Kulislerde; Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm ile Orman ve Su İşleri bakanlıklarının HDP'ye verilebileceği konuşuluyor.

3 İSİM YERİNİ KORUYACAK

7 Haziran öncesi kabineye bağımsız olarak atanan Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin'in geçici hükümette de yerini koruyacağı kaydediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

diyarbakırlı 21Mobil-ANDROID:

Ne günlere kaldık çok pişmanım hdp ye oy verdiğim için tüm halkımızdan özür diliyorum benim gibi bi sürü insan var sırf akparti düşsün diye hdp ye veren ama Erken seçim olursa Allahin izniyle hdp barajı aşamayacak oylar yeniden Akp ye başka türlü olmayacak bu iş.

25
73
yanıtYanıtla
aslaaan.:

MHP utan kendinden. Reziller. Sayenizde HDP bakanlık aldı

31
30
yanıtYanıtla
AZAD ÖZGÜR:

Ben şahsen burada Hdp, yi tebrik ediyorum, bu güne kadar hiç bir sorumluluktan kacmadilar.

52
8
yanıtYanıtla
inadına HdpMobil-ANDROID:

Akepe ülkeye verdiği zararı görmeyen zavallılar gözünüzü açın bakan neler yapıyorlar..Yaşasın halkların kardeşliği....

24
8
yanıtYanıtla
AyhanMobil-IOS:

Hdp de koltuk deyneği oldu satılık hdp

5
15
yanıtYanıtla
MiLLiYETCiTuRKMobil-IOS:

MHP yi suçlayan Çakallar satılık Köpekler haddinizi bilin

2
10
yanıtYanıtla
kahraman ata:

Bravo sayın Bahçeli hdp yi bakanlık ve kırmızı plaka ile ödüllendirdi n helal sana.yetkiyi Sezer e hatırlat mak lazımdı yada Demirel e yada askere sen sade tayyibe hatırla t .gerçi sana kim olduğunu rahmetli Ali Güngör çok güzel yüzüne karşı haykır mis ti mecliste apo pis ilgini af eden sen sayın Bahçeli sen bu sun yorum millete ait

9
2
yanıtYanıtla
SET:

MHP B İ T T İ CHP SEÇMENİ İNAT ETMEZSE ODA B İ T T İ

8
3
yanıtYanıtla
Biji hdp Mobil-IOS:

Hayvan bakanligimi verdiler AKP nin buyuk Bas hayvanlarini idare etsinler diyemi alcaklar

5
4
yanıtYanıtla
Zafer:

mhp utan utan adam lar kırmızı bilakaya binecek sayenizde

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title