Haberler

Savaş Karşıtı Karikatürüyle Dünya Birincisi Oldu

Halit Gümüş - Sinop'un Boyabat ilçesinde Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) öğrencisi Fatmagül Gökçe, çizdiği savaş karşıtı karikatürü ile İtalya'da düzenlenen "Barış ve Hoşgörü" konulu karikatür yarışmasında dünya birincisi oldu.

Yaşar Topçu YİBO 8. sınıf öğrencisi Fatmagül Gökçe, İtalya'da Spilimbergo Ortaöğretim Enstitüsü tarafından düzenlenen "Barış ve Hoşgörü" konulu 16. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda aldığı derece ile hem okulunun hem de Sinop'un gururu oldu.

Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce karikatür sanatçısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu'nun yönlendirmesi ile karikatür çizmeye başladığını söyledi.

Geçen yıl çeşitli yarışmalarda Türkiye birinciliği ve ikinciliği elde ettiğini anlatan Gökçe, "İtalya'da düzenlenen 'Barış ve Hoşgörü' konulu karikatür yarışmasında dünya birinciliğini kazandım. Karikatür çizmeye başladığımda bu dereceleri alacağımı hiç düşünmüyordum. Öğretmenimin sayesinde Türkiye birinciliği ardından dünya birinciliği geldi. Öğretmenim, "dünya birincisi oldun" deyince çok sevindim, heyecanlandım. Ailem de çok sevindi. çok mutluyum. Gündemde savaş var, insanlar ölüyor. Ben bunun olmamasını istiyorum. Savaş olmasın, barış olsun diye bu karikatürü çizdim" dedi.

Gökçe, ödülünü 11 Kasım'da İtalya'da düzenlenecek ödül töreniyle alacağını kaydetti.

-Aynı okuldan iki derece-

Dünya birincilikleri bulunan ve 70'in üzerinde ödülü olan öğretmen Ayrancıoğlu ise 2012 yılı Ocak ayında düzenlenen yarışmaya ilköğretim kategorisinde 9 öğrencisi ile katıldıklarını belirtti.

İlköğretim kategorisinde katıldıkları ve Fatmagül Gökçe'nin dünya birinciliği aldığı yarışmada Gülçin Çalışkan adlı öğrencilerinin ise başarı ödülünü kazandığını söyleyen Ayrancıoğlu, "Yarışmaya 2012 ocak ayında katıldık. Geleneksel olarak her yıl yapılan bir yarışma. Dünyanın önemli yarışmalarından biri çünkü günümüzün savaş koşullarında barış ve hoşgörüyü öne çıkartan bir yarışma" diye konuştu.

Öğrencilerinin köylerden gelerek yatılı okuduklarını hatırlatan Ayrancıoğlu, öğrencilerin aldıkları başarıların kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - SİNOP

Kaynak: AA / Yerel

Aşkın Ayrancıoğlu İtalya Sinop Gökçe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title