Haberler

Saü Tıp Fakültesi'ne 34 Dönüm Arazi

Korucuk Eğitim ve Araştırma Arazisinin Arkasında Kalan 34 Dönümlük Arazinin Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Devrilmesini Öngören Protokol, Vali Hüseyin Atak ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman Tarafından İmzalandı. Rektör Durman, Tıp Fakültesinin Oluşturulması İçin Tüm Adımların Tamamlandığını Söyledi.

Korucuk Eğitim ve Araştırma arazisinin arkasında kalan 34 dönümlük arazinin Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne devrilmesini öngören protokol, Vali Hüseyin Atak ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman tarafından imzalandı. Rektör Durman, tıp fakültesinin oluşturulması için tüm adımların tamamlandığını söyledi.

Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin arkasında kalan 34 dönümlük arazinin Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne devrilmesi için valilikte imza töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Atak'ın makamında gerçekleştirilen imza törenine, Vali Atak'ın yanı sıra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Rektör Yardımcıları Porf. Dr. Rıza Güven, Prof. Dr. Muzaffer Elmaz katıldı.

Tıp Fakültesi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, "2007'de resmi olarak kurulan tıp fakültesi için birkaç adım atıldı. Bunlardan biri öğrenci alımıydı. Kocaeli Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde 25 öğrencinin Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne alınması YÖK tarafından oyanlandı. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi bu yıl ÖSYM kontenjan klavuzunda yer alacak. Öğrenci alımıyla ilgili süreç başarılı bir şekilde tamamlandı. İkinci adım tıp fakültesi binasının yapılmasıyla ilgiliydi. Bu konu için Sağlık Bakanlığı ve sayın vali beyle yaptığımız görüşmeler sonucunda Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu 76 dönümlük arazinin 34 dönümünün üniversitemize tahsisi kararı alındı. Bugün burada sayın vali beyle imzalayacağımız protokolle tıp fakültesinin eğitim yani morfoloji binasını inşaatı gerçekleştirilecek. Eğitim binasının yapımı için üniversitemizde çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki yıl da üniversitemizin yatırım bütçesine, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından bir kaynak ayrılacak ve en kısa zamanda tıp fakültesinin temelini atacağız. Devlet Personel Genel Müdürlüğü, tıp fakültemizin kadrolarının tahsisini geçen hafta onayladı. Şu anda 495'i idari personel olmak üzere toplam 715 kadro tıp fakültesine tahsis edildi. Meclisin gündeminde ve en kısa süre içinde karara bağlanacak. Bunun da gerçekleşmesiyle tıp fakültesinin oluşturulması için tüm adımlar tamamlanmış olacak. Eğitim fakültesinin tamamlanmasından sonra Sağlık Bakanlığı ile yapacağımız ortak protokolle ilk önce hastaneyi ortak kullanacağız. Belki daha sonra hastanenin üniversitemize devri söz konusu olur" dedi.

Bu yıl alınacak 25 öğrencinin Kocaeli Tıp Fakültesi'nde eğitim göreceğini ifade eden Durman, "Öğrencilerin eğitimleri konsunda bize yardımcı olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu'na teşekküür ediyorum" dedi. Durman ayrıca, tıp fakültesinin kurulmasında Vali Hüseyin Atak, Sağlık Bakanlığı ve milletvekillerinin çok büyük destek verdiğini ifade etti.

Yıllardır Sakarya Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesinin kurulması için mücadele verildiğini kaydeden Vali Hüseyin Atak ise, "Yapılan çalışmalar sonucunda nihayet beklenen karar çıktı. Morfoloji binasının yapımı için Sağlık ve Maliye bakanlıklarıyla ilgili görüşmeler yapıldı. Görüşmeler sonucunda Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisinin arkasında kalan 34 dönümlük arazi tıp fakültesine devredildi. Devlet Planlama Teşkilatı'nın ayıracağı ödenekle bu binanın yapımı başlayacak. Korucuk Hastanesi'nin tıp fakültesine devri ileride olabilir. Konu oraya doğru gidiyor. Tıp fakültesinin kurulmasında dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

(YK-AK) 20.05.2008 16:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title