Haberler

Şarkikaraağaç'ta Teröre Tepki Yürüyüşü

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde, Türkiye’de artan terör olaylarına karşı, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Başkanları, Kurum Amirleri, Muhtarlar, Sivil Toplum örgütlerinin oluşturduğu ve her yaştan vatandaşın katıldığı yaklaşık 2 bin kişilik bir grup Türk Bayrakları ile “Şehide Saygı ve Teröre Tepki” amacıyla yürüyüş düzenledi.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde, Türkiye'de artan terör olaylarına karşı, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Başkanları, Kurum Amirleri, Muhtarlar, Sivil Toplum örgütlerinin oluşturduğu ve her yaştan vatandaşın katıldığı yaklaşık 2 bin kişilik bir grup Türk Bayrakları ile "Şehide Saygı ve Teröre Tepki" amacıyla yürüyüş düzenledi.

Şarkikaraağaç Birlik ve Beraberlik Platformu tarafından düzenlenen mitinge, ilçede faaliyet gösteren tüm STK'lar destek verdi. Miting boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğü her hangi bir olay çıkmaması için eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen "Şehide Saygı, Teröre lanet," konulu mitinge halk ve gençler dev bayraklarla destek verdi. Mitingde "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Polise, askere uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı, tekbir getirildi. Mitingde yapılan konuşmalarda, birlik beraberlik çağrısı yapılarak, terörün asla gayesine ulaşamayacağı ve bu ülkenin verilecek bir karış toprağının olmayacağı vurgulanarak, kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücünün yetmeyeceği dile getirildi. Konuşmaların ardından, Kur'an-ı Kerim okundu. Şehidin anlam ve önemi anlatıldı ve şehadetin Allah indinde nasıl yüce bir makam olduğu vurgusu yapılarak dualar edildi.

Siyasi her hangi bir propagandanın yapılmadığı mitinge çok sayıda vatandaş katıldı.

Son aylarda yeniden tırmanışa geçip milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden hain terör mihraklarının saldırılarını şiddetle kınayan ve lanetleyen ilçe halkı, vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıkları olan canlarını feda ederek şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okuttu.

Şarkikaraağaç Birlik ve Beraberlik Platformu tarafından düzenlenen mitingte yapılan açıklamada, "Şehitlerimizin bizlere emaneti olan şanlı bayrağımız, her karışında hatıraları bulunan vatan toprakları ve en büyük mirasımız olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yine onlardan aldığımız inanç ve kararlılıkla sonsuza kadar yaşatacağız. Türk Milletinin ve Devletinin hürriyet ve bağımsızlığı uğrunda canlarını vererek, bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimizi bir defa daha saygıyla minnetle anıyor, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz." denildi.

Mitinge Siyasi Parti Temsilcileri, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, Çiçekpınar Belediye Başkanı Derviş Açar, Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, Sivil Toplum Örgütleri, Oda Başkanları, Muhtarlar ve 2 bin kişinin üzerinde vatandaş katıldı. Yürüyüş sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından miting son buldu.

Çok sayıda polisin güvenliği sağladığı yürüyüşte, grup yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşünü sakin bir şekilde ve olaysız tamamladı. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şarkikaraağaç Isparta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title