Haberler

Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri Başladı

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri başladıKARS - Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri şehit ve gazi ailelerine verilen yemekle başladı.

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri başladı

KARS - Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri şehit ve gazi ailelerine verilen yemekle başladı.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde bir otelde düzenlenen yemeğe, Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İlçe kaymakamları, şehit ve gazi aileleri katıldı.

"Ayaklarında ayakkabıları yoktu"

Kuran- Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Milletvekili Selahattin Beyribey, "Bundan 103 yıl evvel Sarıkamış'ta 90 bin evladımızın sizlerin evlatları gibi, sizlerin yakınları gibi, evlatlarımızın şehit olduğu gündür. ve o gün Sarıkamış'ta bir emirle, Enver Paşa'nın emriyle gözünü kırpmadan kara kışta askerlerimiz yollara düştüler. Verilen emiri yerine getirmek, hedef Sarıkamış'ı almaktı. Sarıkamış'ı feth etmekti, bu emir için ölüm dinlemediler. Ayaklarında ayakkabıları yoktu. Sırtlarında elbiseleri yoktu. Yanlarında yiyecekleri yoktu. O halleriyle geldiler burayı almak için ama nasip olmadı" dedi.

"Sarıkamış bu milletin beyaz destanıdır"

Daha sonra söz alan Kars Valisi Rahmi Doğan, "Sarıkamış bu milletin beyaz destanıdır. Sarıkamış bu milletin evlatlarının eksi 40 derecede yazlık elbiselerle bu vatanı savunma, bu vatana destan yazma hikayesidir. gencecik evlatlarımız Yemen'den, Suriye'den, sıcak bölgelerden gelerek Sarıkamış'ta 42 yıldı okunmayan ezanı okuttular. Bayrağı tekrar göndere çekmek için Alahuekber dağlarına yürümüştür. Sarıkamış'a yürümüştür. Sayısı çok önemli değil, ^3'üncü Ordunun sayısı her zaman ifade edilir 90 bin şehit diye, bir tanesi bile bizim için çok kıymetlidir. Önemli olan buradaki ruhtur. Sarıkamış'taki ruh bugünde vardır, bundan sonrada olacaktır. Çünkü bu ruh bu milletin genlerinde vardır. Bu milletin kanında vardır. Biz bu genle, bu ruhla bin yıldır bu topraklarda ilalal ebette bu topraklarda olacağız" diye konuştu.

Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri bugün akşam Kazım Karabekir Cami'de okutulacak Mevlid-i Şerif ile devam edecek Şehitleri anma etkinlikleri Meşaleli yürüyüşle ilk gün etkinlikleri son bulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Murtaza Karaçanta Rahmi Doğan Sarıkamış Kars Genel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
title