Haberler

Saraybosna'da "Diplomatik Kış Pazarı" Kermesi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 40 büyükelçiliğin katıldığı "Diplomatik Kış Pazarı" kermesi düzenlendi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 40 büyükelçiliğin katıldığı "Diplomatik Kış Pazarı" kermesi düzenlendi.

Başkentteki İskenderiye Kültür ve Spor Merkezi'nde gerçekleşen kermese, büyükelçiliklerin yanı sıra uluslararası kurumlar da katıldı. Etkinlikte, Saraybosnalılar özellikle farklı ülkelerin mutfaklarının tanıtıldığı stantlara yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç'un eşi Pınar Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Türkiye'nin çok farklı renkler ve tatlarla kermese katıldığını belirterek, amacı "çok özel" olan kermeste toplanan gelirin tamamının engelliler ile ailelerinin durumu iyi olmayan kanser tedavisi gören çocuklara gittiğini ifade etti.

Türk standında baklavadan çam fıstığına, reçellerden pişmaniyeye çok geniş ürün yelpazesi olduğunu dile getiren Koç, "Elimizden geldiğince, Türk kültürünü, mutfağını ve ürünlerini tanıtmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Koç, hemen hemen her yıl kermeste Türkiye standının en çok talep gören stantların başında geldiğine dikkat çekerek, toplanan yardım miktarında da Türkiye'nin ilk sıralarda olduğunu dile getirdi.

İngiltere'nin Saraybosna Büyükelçisinin eşi Caroline Ferguson da her yıl olduğu gibi bu yıl da kermese yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Burada çocuklardan yaşlılara herkesin bulabileceği ürünler var." dedi.

Çin'in Saraybosna Büyükelçisi Yardımcısı Zhou Yan da insanların farklı kültür, ülke ve gelenekleri görmesi açısından kermesin iyi bir fırsat olduğu değerlendirmesinde bulunarak, "Standımızda Çin çayımız var. Onun yanında, Panda gibi geleneksel Çin sembollerinin objeleri ve Çin mutfağından yemekler var." ifadelerini kullandı.

Türkiye standına büyük ilgi

40 farklı ülke standının bulunduğu kermeste, Saraybosnalılar, Türkiye standına büyük ilgi gösterdi.

Geleneksel Türk mutfağındaki döner ve çiğ köfte gibi tatların bulunduğu stantta, tatlılar ve kuruyemişler de davetlilerin beğenisine sunuldu.

Bosna Hersek'teki büyükelçiliklerin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen kermesten elde edilen gelir, engelli, kimsesiz, kanser tedavisi gören ve aileleri ekonomik sıkıntı içinde bulunan çocuklar için kullanılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Saraybosna Pınar Koç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title