Haberler

Şanlıurfa Suruç Saldırısıyla Ilgili Duruşma Öncesi Yoğun Önlem

Suruç saldırısıyla ilgili duruşma öncesi yoğun önlemŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde geçen yıl 33 kişinin yaşamını yitirdiği DEAŞ'lı canlı bombanın intihar saldırısıyla ilgili 1'i tutuklu, 2'si firari sanığın yargılanmasının öğleden sonra başlayacağı Hilvan İlçesi'ndeki duruşma nedeniyle,...

Suruç saldırısıyla ilgili duruşma öncesi yoğun önlem

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde geçen yıl 33 kişinin yaşamını yitirdiği DEAŞ'lı canlı bombanın intihar saldırısıyla ilgili 1'i tutuklu, 2'si firari sanığın yargılanmasının öğleden sonra başlayacağı Hilvan İlçesi'ndeki duruşma nedeniyle, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

20 Temmuz 2015'te Türkiye'nin çeşitli illerinden Suruç'a gelerek, ilçeye komşu olan Suriye'de, terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD denetimindeki Kobani kentinin, yeniden inşası için oyun alanları ve çocuklara oyuncak götüren Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin bulunduğu grup, Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptığı sırada, canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Canlı bomba saldırısında 33 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede tutuklu Yakup Şahin ile Suriye'de bulunduğu belirtilen Deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali hakkında 104'er kez müebbet hapis cezası isteniyor.

Sanıkların yargılanmasına bugün öğleden sonra Hilvan İlçesi'nde bulunan Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nün bulunduğu alanda yer alan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Şanlıurfa'daki salon kapasitesinin yetersizliği Hilvan'a alınan duruşma nedeniyle jandarma ve polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. TOMA ve zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alınan kampüsteki duruşma öğleden sonra başlayacak.

CHP VE HDP HEYETİ DE İZLİYOR

Saldırıda ölenlerin yakınları, saldırıda yaralananlar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Şeker ve Şenal Sarıhan, HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan ve Mahmut Toğrul, Tanıklar İnisiyatifi ile çok sayıda insan hakları gözlemcisi de duruşmayı izlemek üzere Hilvan'a geldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Suriye Hilvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title