Haberler

Sanıklar Yüzleri Mozaikli Maske ile İfade Verdi

Güncelleme:

'Erzincan Ergenekon terör örgütü' davasının gizli tanıkları, Erzurum'da yüzleri mozaikli, video konferans sistemiyle mahkemede ifade verdi.

' Erzincan Ergenekon terör örgütü' davasının gizli tanıkları, Erzurum'da yüzleri mozaikli, video konferans sistemiyle mahkemede ifade verdi.

Örgüt adına suç işlemek, rüşvet vermeye iştirak suçlarından yargılanan CHP'li eski milletvekilleri Erol Tınastepe ile Ahmet Ersin, gizli tanıkların ifade ve suçlamalarını kabul etmedi.

İçinde pijama, traş takımı ve şemsiyesi olan çantasını gösteren eski vekil Ahmet Ersin, "Hukukumuzda tam bir gizli tanıklık terörü var. Gizli tanıklık tam bir müessese haline geldi. Maaş ödeniyor, iş bulunuyor, yeşil kart veriliyor. Şimdi işi gücü olmayan insanların bir kurtuluş yeri oldu bu gizli tanıklık" dedi.

Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı, Denizli CHP Milletvekili İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı ' Erzincan Ergenekon terör örgütü' davasının gizli tanığı 'Munzur' ile görüşerek ifadesini değiştirmesi için para teklifinde bulunduğu iddiasıyla CHP'li Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe ve İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 4'üncü duruşmasına çıktı.

GİZLİ TANIKLAR DİNLENDİ

TMK ile görevli Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde önce 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, rüşvet vermeye iştirak, yargı görevi yapanı etkilemek suçlarından 13,5 yıldan 31 yıla kadar hapis istenen Erol Tınastepe'nin alındığı duruşmada, video konferans sistemi ile yüzleri mozaiklenen gizli tanık 'Munzur', 'Fırat' ve 'Ergan' dinlendi.

PARA TEKLİFİNDE BULUNMADI

Gizli tanık Ergan, Erol Tınastepe ile Ankara'da yemekte görüştüğünü belirtti. Ergan, "Ancak Erdal Erdoğan ve diğer kişiler tarafından bize ifademizi değiştirmemiz karşılığında yurt dışına gönderme, yüzümüzü değiştirme ve bunun gibi birçok vaatte bulunulmuştur. Erol Tınastepe ile yemekte kısa konuştum. Bana 'ifadenizi değiştirseniz iyi olur' dedi. Baskı yapmadı, para teklifinde bulunmadı" diye konuştu.

GİZLİ TANIK FIRAT, ANKARA'DAKİ YEMEĞİ ANLATTI

Erol Tınastepe'yi Ankara'daki yemekte tanıdığını belirten gizli tanık Fırat ise "Yemekte ben, Munzur, Y, Davut Kornik ve Erol Tınastepe vardı. Erzurum'daki ifadelerimizi değiştirmemizi söylediler. Bizi Abdurrahman Yalçınkaya, Kadir Özbek ile görüştüreceklerini, Uğur Dündar'ın programına çıkaracaklarını anlattılar. Erol Tınastepe tarafından para teklifi yapılmadı. Erdal Erdoğan 'Seni Saldıray Berk paşa ile görüştüreceğim' dedi. Daha önce askerlerin içinde yer aldığımdan infazları, öldürüleceğimi bildiğim için gitmedim. Erdal Erdoğan tarafından 100 bin lira para verilecekti. Davut Kornik bu parayı bize otelde teslim edecekti. Ayrıca röportaj içinde Uğur Dündar kayıt sonrasında 300 bin lira verecekti" iddiasında bulundu.

Erol Tınastepe ile Ankara'da yine yemekte biraraya geldiklerini söyleyen gizlik tanık Munzur ise, "Ankara'da oteldeyken Uğur Dündar'ın yardımcısı olduğunu söyleyen bir bayan aradı ve röportaj yapmak istedi. Ben kabul etmedim. Telefonu kapatıp, bataryasını çıkardım. Erol Tınastepe ifadelerimizi değiştirmemiz karşılığında her türlü maddi ve manevi desteği vereceğini, basına çıkaracağını söyledi" diye konuştu.

Erol Tınastepe ve avukatı ise gizli tanık beyanlarının çelişkili, doğru olmadığını vurgulayarak suçlamaları kabul etmedi.

GİZLİ TANIK 'MUNZUR' NE DEDİ?

Daha sonra heyetin karşısına çıkan, hakkında 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, rüşvete iştirak suçlamasıyla 11,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istenen Ahmet Ersin, içinde para olduğu öne sürülen, fakat günlük seyahat malzemeleri bulunun çantayı mahkeme üyelerine gösterdi. Ahmet Ersin hakkında ifade veren gizli tanık Munzur şunları söyledi:

"Önceden tanımıyordum. Erdal Erdoğan bana 'Ahmet Ersin gelecek. Sen de gel beraber kahvaltı yapalım' dedi. Erzincan'daki Eriza oteldeki kahvaltıya gittim. Erdal Erdoğan'ın yanında Ahmet Ersin bana çantayı göstererek 'bunun içinde 80 bin lira var. Al bu parayı arkası gelecek, davadan vazgeç' dedi. Çantayı almadım. Çantadaki parayı Erdal Erdoğan bana gösterdi. Kahvaltı yapılan Eriza otelde Turgut Kazan da vardı. Ama masamıza gelmedi."

Tanıkların ifadelerini kabul etmeyen Ahmet Ersin, Uğur Dündar'ı tanımadığını, gizli tanık Munzur'un tüm ifadelerinin çelişkili olduğunu ve iftira attığını anlattı. Söylenenlerin tamamen uydurma olduğunu iddia eden Ersin, "2 bin liradan başlayan 80, 100, 800 bin liraya kadar çıkan para tekliflerinden bahsedilmektedir" dedi.

BOŞANMA DAVALARINDA BİLE GİZLİ TANIK OLACAK

Mahkeme avukatların yazılı savunmalarını hazırlayabilmeleri için duruşmayı erteledi.

Duruşmanın bitiminden sonra bir açıklama yapan Ahmet Ersin çantasını açarak içindeki pijama, traş takımı ve şemsiyesini gösterdi. Gizli tanıklılık müessesinin hukukun kanayan yarası olduğunu ifade eden Ersin, "Yargıya olan güveni ciddi biçimde erozyona uğratıyor. Yani hukukumuzda tam bir gizli tanıklık terörü var. İpe sapa gelmez, işsiz güçsüz, toplumda saygınlığı olmayan insanlar gizli tanık olarak itibar sahibi oluyor. Şimdi gizli tanıklık tam bir müessese haline geldi. Maaş ödeniyor, iş bulunuyor, yeşil kart veriliyor. Neredeyse boşanma davalarında bile gizli tanıklara başvuracaklar, Suyu çıkmış müsesseyi kullanmanın hiç bir mantığı yok" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erol Tınastepe Ahmet Ersin Erzincan Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title