Haberler

Sancaklı Boşnaklar "Bayrak Günü"Nü Kutladı

NOVİ Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'da "Sancak Boşnak Milli Bayrağı Günü" bir dizi etkinlikle kutlandı.

NOVİ Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'da "Sancak Boşnak Milli Bayrağı Günü" bir dizi etkinlikle kutlandı.

Boşnak Milli Konseyi (BNV) binasının önünde düzenlenen törende, Boşnak direnişinin sembolü haline gelen "Ja Sin Sam Tvoj" (Ben Senin Oğlunum) marşının okundu.

Konsey önündeki programa, BNV Başkanı Sulejman Ugljanin ve Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Beycan İlyas'ın yanı sıra Türkiye, Karadağ ve Kosova'dan davetliler ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) temsilcileri katıldı.

BNV Başkanı Ugljanin, burada yaptığı konuşmada, Sancaklı Boşnakların, radikalizm ve teröre karşı mücadelede başarılı olduklarını dile getirerek, 2. Dünya Savaşı sırasında, Sırplar ve Karadağlılarla faşizme karşı ayaklanan ilk milletler arasında yer aldıklarını anımsattı.

Ugljanin, aşırıcılık ile terörün hiçbir inanç ve dinle ilgisi olmadığını vurgulayarak, Sancaklı Boşnakların dinin araç olarak kullanıldığı her türlü tehdide karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Programda Bosna Hersek, Kosova ve diğer bölge ülkelerinden gelen folklor ekipleri ve korolar sahne aldı.

"Sancak Boşnak Milli Bayrağı Günü" dolayısıyla "Nasrettin Hoca'nın maceraları" adlı tiyatro oyununun sahnelendiği Novi Pazar Kültür Merkezi'ni küçük çocukların kahkahaları doldurdu.

Etkinlikler, yarın sahnelenecek tiyatro oyunu "Novi Pazar Hikayeleri" ile sona erecek.

"Sancak Boşnak Milli Bayrağı Günü", Novi Pazar'ın yanı sıra Sjenica, Tutin ve Prijepolje gibi Sancak şehirlerinde de kutlanırken, yerel kurumlarda ülke bayraklarının yanına Boşnak milli bayrağı da çekildi.

Sancak bölgesinde yaşayan Boşnakların en önemli milli bayramı olan ve 2005 yılında Sancaklı Boşnakların resmi bayramı ilan edilen "Sancak Boşnak Milli Bayrağı Günü", 11 Mayıs 1991 tarihinde, eski adı Sancak Müslüman Ulusal Konseyi olan Boşnak Milli Konseyi'nin Novi Pazar'da kurulması dolayısıyla kutlanıyor.

Sancaklı Boşnaklar 20 Kasım Sancak Günü ve 11 Temmuz Anma Günü'nü de milli bayramları olarak kutluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sulejman Ugljanin Makedonya Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title