Haberler

Sanat Gezgini

Güncelleme:

Limitli baskı çalışmalarında en geniş portföye sahip tek yer

Limitli baskı konusunda da en geniş portföyün bir arada görülebileceği tek adres olan online galeri, pek çok farklı kategoride ve tarzda sanat eserine de ev sahipliği yapıyor.

Çağdaş Türk sanatını toplumun geniş kesimleriyle buluşturmak amacıyla kurulan ve Türkiye'nin ilk online galerisi olan Sanat Gezgini, 2009 yılından bu yana 300'e yakın sanatçı ve 9000'den fazla sanatseveri bir araya getirerek, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi.

Pek çok farklı kategoride, tarzda ve bütçelerde işlerin yer aldığı Sanat Gezgini'nde Elif Naci, Nurullah Berk, Eren Eyüboğlu, Ferruh Başağa, Cihat Burak, Turhan Selçuk, Neşet Günal, Mehmet Pesen, Nedim Günsür, Adnan Turani, Adnan Çoker, Ali Teoman Germaner, Mehmet Güleryüz, Güngör Taner, Ergin İnan, Mustafa Pilevneli, Hayati Misman, Devrim Erbil, Balkan Naci İslimyeli gibi baskı sanatçılarının eseleri sanatseverlerle buluşurken resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon ve seramik&çini gibi farklı disiplinlerde çalışmalar yapan çağdaş Türk sanatının usta ve genç isimleri de bir arada takip edilebiliyor.

Özgün baskı resim bir matbaa olayı gibi görülmemeli

Sanatçının kalıbını kendi eliyle oyduğu veya hazırladığı ve yine kendi eli ile bastığı yani mekanik bir şekilde ürettiği bir işçilik olan Özgün Baskı Resim, baskının her aşamasında bizzat sanatçının müdahale ettiği bir sanatsal üretim olarak göze çarpıyor.

Serigrafi, Gravür, Litografi, Linolyum gibi farklı teknikleri bulunan Özgün Baskı Resim'de sanatçı, ön bir hazırlık yaparak tıpkı bir tuvali boyar gibi ince ve narin bir şekilde çalışır. Çalışma bittikten sonra ortaya çıkan eskizler tekniğe uygun kalıplara işlenerek ve defalarca prova edilerek sanatçının istediği imaja bürünür. Ve elde edilen kalıplardan kaç adet basılacak ise (100 veya 50) baskıyı sanatçı bizzat kendisi gerçekleştirerek altını numaralandırır ve orijinal imzasını çalışmanın üzerine koyar.

"Baskı" özgün bir sanatsal üretimdir…

Kullanılan tekniklerin üretim zorluğundan ve gerektirdiği emekten dolayı, yağlıboya veya benzeri tekniklere oranla daha çok zaman ve uğraş gerektiren özgün baskı, yaşayan bir sanatçının bizzat kendisi tarafından, kendi kontrolü altında, çeşitli özgün baskı tekniklerinden herhangi biri ya da birkaçı ile yaptığı orijinal bir sanat eseri olarak göze çarpmaktadır.
Özgün Baskı Resim çalışmak bir sanatçı için çok ciddi sanat üretimi yetkinliği gerektirir. İmaj, taş, çinko veya ipek gibi farklı malzemeler üzerine çalışılan ve her aşamada denemeler yapan sanatçı, bu şekilde rengin doğruluğu, imajın düzgünlüğü, resmin kurgusu, yani her türlü çıkan sonucun sanatsal anlamda sınandığı andır.
Bu sanat dalından birçok farklı sanatçının eserini sanatseverlerin beğenisine sunan sitede farklı fiyat aralıklarından eviniz için bir eser ya da sevdikleriniz için bir hediye seçebilirsiniz. Orijinal eserlerin yanı sıra yine bir sanatçının imzasını taşıyan ama çoklu üretim işler de düşük fiyat avantajlarıyla çok güzel alternatifler oluşturuyor. "Herkes için sanatın adresi" sloganıyla yola çıkan www.sanatgezgini.com sevdiğimiz esere sahip olabilmek için kolay bir yol oluşturmayı kendine ilke ediniyor.

Ayrıca "Nereden Başlasam Ne Alsam?" sorusunu soranlara galeri olarak ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Çağdaş Türk Sanatı ustalarının ve genç isimlerinin sanat çalışmalarını görmek isteyenler www.sanatgezgini.com sayfasını ve/veya Kuruçeşme'de bulunun sanat galerisini ziyaret edebilir ve istedikleri esere sahip olabilirler.




Kaynak: Bültenler / Güncel

Eren Eyüboğlu Nurullah Berk Elif Naci Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title