Haberler

Samsun: Samsun'un Yüzen Adalarıyla Ünlü Gölü

Samsun'un Ladik İlçesi'nin 12 kilometre doğusunda bulunan ve 870 hektarlık alana sahip olan Ladik Gölü'nün, barındırdığı balıkların yanı sıra üzerinde yüzen adacıklarıyla son derece ilgi çekici doğal sit alanları arasında yer aldığı ifade edildi.

Samsun'un Ladik İlçesi'nin 12 kilometre doğusunda bulunan ve 870 hektarlık alana sahip olan Ladik Gölü'nün, barındırdığı balıkların yanı sıra üzerinde yüzen adacıklarıyla son derece ilgi çekici doğal sit alanları arasında yer aldığı ifade edildi.

Dünyada yüzen adacıklara sahip olan 3 gölden biri olan doğal sit alanı Ladik Gölü'ne büyük ilgi gösterildiği belirtildi. Ladik Belediye Başkanı Kemal Kaplan, tabii güzelliği, etrafının ağaçlarla çevrili olması, insanı dinlendiren temiz havasıyla ilçenin önemli bir mesire yeri olan Ladik Gölü'nde, başta turna balığı, tatlı su levreği olmak üzere tahta balığı, sazan, kızılkanat gibi lezzetli balık türlerini barındırdığını, amatör balıkçıların Ladik Gölü'ne akın ettiğini söyledi.

Başkan Kaplan, "Ladik Gölü ayrıca; alabalıkçıl, küçükak balıkçıl, gece balıkçılı, kara leylek, yeşilbaş, uzunbacak, kızkuşu, yeşil düdükçün, karabaş martı, gümüş martı, küçük sumru, akkanatlı sumru, kaya güvercini, tepeli koygar, tarla kuşu, saka kuşu, kızıl sırtlı örümcek kuşu, boğmaklı, kaya kartalı, arı kuşu, ardıç kuşu gibi kuş türlerini de barındırmaktadır. Göl üzerinde yüzen ot köklerinden oluşan adacıklar, bu kuş türlerinin yuva yaparak üremelerine imkan vermektedir. Kurulacak gözleme kuleleriyle bu hayvanları izlemek mümkün olacaktır. Çevredeki besicilerin inekleri de zaman zaman kıyıya vuran adacıklara çıkarak otlayarak ilginç görüntü oluşturmaktadır. Gölde su kayağı, sörf, yelkenli yarışı gibi sportif faaliyetleri yapmak da mümkündür. Bu özellikleriyle göl, ilçe turizmine hizmet etmektedir. Göl çevresinde yapılacak turistik tesisler yatırımcısına büyük paralar kazandırır. Bu konuda her türlü yardımı vermeye de hazırız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title