Haberler

SAMSUN Kirazlık Adası turizme kazandırılacak

Kirazlık Adası turizme kazandırılacakSamsun'un Ayvacık ilçesinde 1981 yılında yapılan Suat Uğurlu Barajı sularının bölgeyi kaplaması sonucu oluşan Kirazlık Adası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Kirazlık Adası turizme kazandırılacak

Samsun'un Ayvacık ilçesinde 1981 yılında yapılan Suat Uğurlu Barajı sularının bölgeyi kaplaması sonucu oluşan Kirazlık Adası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Samsun'un Ayvacık ilçesinde 1975 yılında yapımına başlanan ve 1981 tamamlanarak su tutmaya başlayan Suat Uğurlu Barajı sularının bölgeyi kaplaması sonucu oluşan Kirazlık Adası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Bölgeye gelen turistlerin ilgisini çeken ada, baraj gölü içinde doğal güzelliği ile büyülüyor.

Adanın çok önemli bir konuma sahip olduğunu ve ilçe için yeni bir turizm çekim noktası olabileceğini söyleyen Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, Kirazlık Adası ilçemiz çok önem taşıyor. Bizim amacımız adanın doğal yapısını bozmadan turizme kazandırabilmek. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Saklı cennet unvanı olan ilçemize böyle bir turizm mekanı kazandırabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burası ile ilgili çok güzel hayallerim var dedi.

En önemli amaçlarının buradaki doğal güzelliği bozmamak olduğunu dile getiren Kalaycı, 'Doğal güzelliği bozmadan, doğa içerisinde görülemeyecek yapılar yamak istiyoruz. Eğer biz turizmde istediğimiz yatırımları ilçemize yapabilirsek biz vatandaşlarımızın buradan göç etmeden karınlarının doymasını sağlamış olacağız. Burası ile ilgili çok güzel hayalleri olan insanlar var. Biz burada Ayvacık'ın kazanacağı işler yapacağız. Biz ada ile ilgili orada yabani hayvanların dolaştığı, insanların burada rahatlıkla barınabilecekleri veya özel günleri için burada organizasyonlar yapabilecekleri etkinlik alanları yapmak istiyoruz. Tabi bunlar zamanla yapılabilecek projeler. Hiç acele etmeden doğru insanlarla çalışarak buraları turizm kazandırmak istiyoruz. Ada bizim için vazgeçilmez bir değerimiz. Burayı kazanabilmek için elimizden geleni yapacağız şeklinde konuştu.

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği Başkanı Murat Toktaş, Suat Uğurlu Barajı yapılırken, meydana gelen Kirazlık Adası'nın hacim olarak büyük bir alana sahip ve hala bakir kalmış bir alan durumda olduğunu söyledi. Toktaş, Biliyorsunuz Uzungöl'e en büyük alternatif Ayvacık ilçemiz. Buradaki baraj gölü ve Kirazlık Adası da bu alanlardan bazıları. İki cazibe alanı böyle çekim merkezi olabilicek yerin aynı lokasyonda bulunuyor olması çok büyük bir avantaj. Bizim de arzumuz biran evvel adacığın turizme katkı sağlayacak hala getirilmesi. Buranın ciddi bir anlamda bir cazibe çekim merkezi olucağını tahmin ediyoruz. Bu emsaldede Karadeniz Bölgesinde başka bir yerin olmayışı da Samsun içinde Ayvacık ilçemiz için de büyük bir avantaj. Biz gelenleri sadece burda yaylayı sunmak istemiyoruz. Onunla birlikte çeşitli doğal güzelliklerimizde sunmak istiyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title