Haberler

Samsun İtalyan Katolik Kilisesi'nden Açıklama

Malatya'da, Hıristiyanlıkla İlgili Kitaplar Basan Bir Yayınevinde 3 Kişinin Öldürüldüğü İddialarını Değerlendiren Samsun İtalyan Katolik Kilisesi Görevlisinin, "Din Adı Altında İslam ve Müslümanların Kullanılması Gerçekten Çirkin. Böyle Güzel Bir Dini ve Kitabı Alet Ederek Kişilerin Boğazlarını Kesmek Ne Demek. Çıkart Tabancayı Alnından Vur" Dedi.

Malatya'da, Hıristiyanlıkla ilgili kitaplar basan bir yayınevinde 3 kişinin öldürüldüğü iddialarını değerlendiren Samsun İtalyan Katolik Kilisesi görevlisinin, "Din adı altında İslam ve Müslümanların kullanılması gerçekten çirkin. Böyle güzel bir dini ve kitabı alet ederek kişilerin boğazlarını kesmek ne demek. Çıkart tabancayı alnından vur" dedi.

Malatya'daki Zirve Yayıncılık'ta biri yabancı 3 kişinin öldürülmesi 1 kişinin de yaralanmasıyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan Samsun İtalyan Katolik Kilisesi din görevlisi Didem Nur Matteoli, "Olayı internetten öğrendik. Şok olduk. Ne tür psikolojiyle bir işyerine gidilip insanlar öldürülebilir. Derin üzüntü içindeyiz. Böyle bir şeyin din kisvesi altında İslam'ı alet ederek yapılması pis bir iş. Ben öyle anladım. Daha önceden de İncil dağıtıldığı için tehdit etmişler" dedi.

Papaz Pierre Francoisse Rene Brunissen'in Fransa'ya görevlendirilmesinin ardından İtalyan eşi teoloji-fizik-astrofizik-matematik-elektronik ve bilgisayar okutmanı Dr. Simone Matteoli ile birlikte Samsun İtalyan Katolik Kilisesi'ne din görevlisi olarak atanan ve Türk olan Didem Nur Matteoli, öldürülenlerin Protestan olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Özellikle İslam dininde bu saldırı çok yanlış. Tamamıyla sevgiyi ele alan inanç olan İslam'ı kullanarak bu tür saldırıların yapılması kabul edilemez. İslam'da böyle bir şey kesinlikle yok. Ama İslam adı altında İslam ve Müslümanların kullanılması gerçekten çirkin. İslam tamamıyla insani sevgiyi el üstünde tutan bir inanç. Ben İslamiyet ve Hıristiyanlık üzerine eğitim aldım. İslamiyet'e sempati duyan bir insanım. Çok büyük saygım ve sevgim var. Geçen sene ailemle Mevlana Hazretlerini ziyarete gittik. Sürekli bağlantımız var. Bilgimiz var. Bu tür şeylerin İslam'a mal edilmesi, İslam'ın üzerine atılması bizi de şaşırtıyor. Böyle güzel bir dini ve kitabı alet ederek kişilerin boğazlarını kesmek ne demek. Çıkart tabancayı alnından vur. Şoktayım".

Samsun İtalyan Katolik Kilisesi'nin bir Osmanlı padişahı tarafından "Bu kilise Müslümanlarla gayrimüslimlerin birlikte yaşama sembolü olsun" denilerek hediye edildiğini kaydeden Matteoli, "Bakın Osmanlı'nın hoşgörüsüne, jestine, bakın şu duruma. Osmanlı tarihinde bir Hıristiyan'ın boğazının kesildiğini gösteremezsiniz. Türkiye devleti de bunu istemiyor. Kanunlar bunları yapan kişileri bulacak ve hak ettikleri cezayı verecektir. Bu eylemin devlet, din ve halkla alakası yoktur. Bilmiyorum kimlerle alakası var. Bu benim görevimi aşar. Anneannem anlatırdı, 'Ölüleri olduğu zaman Müslümanlar Hıristiyanlardan önce koştururdu' diye. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Herkeste korku olması gerekiyor. Bu olan olaylar doğru değil. Müslüman isen tam Müslüman olman gerekiyor, Kur'an-ı kerimi tam bilmen gerekiyor. Hocanı tam dinlemen gerekiyor. Boğazı kesmek ne demek, çıkart tabancayı vur alnından" diye konuştu.

(AG-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title