Haberler

Samsun'dan Azerbaycan'a tam destek

Güncelleme:

Samsun'dan Azerbaycan'a tam destek Samsun'da protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelerek Azerbaycan'a tam destek verdi.

Samsun'dan Azerbaycan'a tam destek

SAMSUN - Samsun'da protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelerek Azerbaycan'a tam destek verdi.

Samsun Milli İrade Platformu tarafından, Büyük Cami önünde Vali Dr. Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Düzenlenen basın açıklamasında Azerbaycan'a destek verildi.

" Azerbaycan'ın yanında olmak boynumuzun borcudur"

İlk olarak Samsun Milli İrade Platformu adına bir konuşma gerçekleştiren Ali Sarıalioğlu, "Bütün diplomatik ilişkilerin ötesinde derin bir bağ ile birbirlerine 'kardeş' diyen Türkiye ve Azerbaycan dostluğunun boyutu telaffuzu ile vakidir. İki devlet ve tek millet olmanın tarihsel şuuru gün geçtikçe daha fazla anlam kazanmakta ve pekişmektedir. Bu kardeşlik hiç şüphesiz tarihte devletler arasında ortaya konulan en samimi ve en kadim dostluk olarak; diplomasinin devletlerin dostları yoktur, çıkarları vardır, teamülüne de meydan okumaktadır. 28 Eylül sabahı Ermenistan silahlı güçlerinin yeniden ahlaksızca yaptığı saldırıya meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan'ın yanında olmak boynumuzun borcudur. Bir yanda kendi toprakları işgal edilen kardeş ülke, diğer yanda ise işgalci konumunda olan bir ülke varken; bizlere de 'Dünya Beşten Büyüktür' diyen iradenin arkasında durarak, haklı olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında, omuz omuza mücadele vermekten başka seçenek yoktur. Bu saiklerle uluslararası hukukun işletilmesi noktasında; başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün dünya ülkelerini inisiyatif almaya ve Ermenistan'ın hukuk tanımazlığına karşı tavır almaya davet ediyoruz. Ülkemizin Azerbaycan'a verdiği güçlü destek sadece devletlerimiz arasındaki kardeşlik hukuku sebebiyle değildir. Aynı zamanda otuz senedir 'kardeş Azerbaycan'a yapılan haksızlığa ve hukuksuzluğa gösterilen haklı bir tepkidir. Ama bilinmelidir ki Türkiye'nin Azerbaycan'a yardımı ve desteği de 'her nasıl istiyorlarsa öyle' olur" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesindetarım ekonomisi alanda doktora yapan Azerbaycanlı Cemale İbadbeyli Oğul ise yaptığı konuşmada, "Aynı babanın iki evladı, aynı yurdun iki havası, aynı duyguların farklı tercümanları olarak hep beraber olmaktan, burada olmaktan ve sizlerle aynı duaya amin demekten çok mutluyum. Can Azerbaycan'ın evlatlarının kanları topraklarla sulanmış olabilir. Birçok vatandaşımız masum şekilde şehadet şerbeti içmiş olabilir. Ama hüzünlü değiliz çünkü 100 sene evvel Çanakkale'de olduğu gibi bugün de vatan toprağı Karabağ için mücadele ediyoruz. Mutsuz değiliz çünkü Azerbaycan'ın her evladı düğüne gider gibi ölüme koşarak gitmektedir. Çaresiz değiliz çünkü yarınlar için çare biziz ve yalnız değiliz çünkü biz 1000 yıllık bir tarihin öz gardaşlarıyız. Rabb'im tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan'ındır" ifadelerini kullandı.

Ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları ile sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından dağıldı. Basın açıklamasına ayrıca, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üy. Muhammet Ali Oruç, Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, Azerbaycanlı öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
title