Haberler

Koronavirüs nedeniyle getirilen sigara yasağının ilk gününde yakalanınca dert yandı: Evde hanım, dışarıda devlet yasaklıyor

Güncelleme:

Samsun'da koronavirüs nedeniyle sigara içme yasağının ilk gününde bazı vatandaşlar haberlerinin olmadığını iddia ederek kalabalık cadde, sokak ve meydanlarda sigara içmeye devam etti. Sigara içen bir vatandaş ise yakalanınca "Evde hanım, dışarıda devlet yasaklıyor" sözleriyle dert yandı.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelge ile belirlenen kalabalık cadde, sokak, meydan ve duraklarda sigara içmek yasaklandı. Yasak 12 Kasım'da yürürlüğe girerken, yasağın sigara içerken maskenin çıkartılması ve çene altına indirilmesi sonucu getirildiği düşünülüyor.

"NEREDE İÇECEĞİZ BUNU?"

Getirilen sigara yasağına Samsun'da büyük ölçüde uyulurken, bazı vatandaşlar ise haberlerinin olmadığını beyan ederek kalabalık cadde, sokak ve meydanlarda sigara içmeye devam ettiler. Yasağın geldiğini bilmediklerini belirten bir vatandaş, "Evde hanım yasaklar, dışarıda devlet yasaklar. Nerede içeceğiz bu sigarayı? Çözüm yok. En iyisi sigarayı kaldırmak. Biz onu bıraksak da o bizi bırakmıyor" dedi.

Koronavirüs nedeniyle getirilen sigara yasağının ilk gününde yakalanınca dert yandı: Evde hanım, dışarıda devlet yasaklıyor

"YASAK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Kalabalık toplu alanlarda sigara içen diğer vatandaşlar ise, "Ben köyden yeni geldim. Meydanlarda sigara içmenin yasak olduğunu bilmiyordum. Yasak uygun değil ama uymak zorundayız. Açık yerlerde de sigara içmek yasaklanınca nerede içeceğiz bilemiyoruz" diye konuştular.

Koronavirüs nedeniyle getirilen sigara yasağının ilk gününde yakalanınca dert yandı: Evde hanım, dışarıda devlet yasaklıyor

"BİRİ İÇSE 10 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENİYOR"

Sigara kullanmayan vatandaşlar ise bu yasağın çok uygun olduğunu belirterek şunları söylediler: "Bence çok uygun ve yerinde bir karar. Bir kişi sigara içse, 10 kişi dumandan etkileniyor. Bir de yürürken sigara içince hem maskeyi indirmek zorunda kalıyorlar hem de kendi sağlıklarına zarar veriyorlar. Alınan bu kararı destekliyoruz"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Samsun Haberler

500

Yorumlar (17)

SİGARAYA SON ELVEDA:

ÇOK ŞÜKÜR 17 OCAK 2020 BIRAKTIM ,KURTULDUM BU ZIIKKIM SİGARADAN . BİRDAHA ASLA DEDİM.

9
5
yanıtYanıtla
Yesim:

negüzel birakmi iste nesini beyenmiosunuz Allahim yarabbim.cok sevindin kardesim

yanıt1
yanıt1
tayfun:

evde yasak arabada yasak sokakta yasak. öyleyse satışınıda yasaklayında görelim

12
0
yanıtYanıtla
Adem:

Satışı yasaklayamazlar. Dünyanın vergisi var. Yoksa samimi değiller sigara konusunda. Eğer gerçekten samimi olsalar satışı yasaklar yada kısıtlama getirirler. Ama tam tersi A101 bile sigara satmaya başladı.

yanıt5
yanıt0
asd:

satışı yasak değil ama fiyatı caydırıcı ona rağmen içiyorlar.

yanıt0
yanıt1
murat:

uzaya gidelim umarım marsta da kimse karışmaz. . .

7
3
yanıtYanıtla
Yesim:

icmeyin sizde aksam kapinizin önünde icin karanlikta kimse. görmez kimseyide rahatsiz etmessiniz yok aksama kadar 1 paketi icecem illa diyorsaniz nedim tiryakiler icin zor. ya icmedigimiz icin kolay. konusuyoruz

4
1
yanıtYanıtla
Sabri:

Wc de için sigarayı, Türkmenistan da 9 ay kaldım sokakta sigara içmek yasak para cezasını bırakın direk hapise atıyorlar.

2
3
yanıtYanıtla
Bora:

10 dolar rüşvetle Türkmenistanda yapamayacağın şey yok başkan ben 16 ay kaldım Aşgabat ''ta.

yanıt3
yanıt0
Vatandaş:

Bunlar adamı zorla chp li yapar.

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title