Haberler

Samsun'da Eski Cezaevi Kültür Sanat Merkezi Olacak

Samsun'da, Bölge İdare Mahkemesi'ne Tahsis Edilen Eski Vilayet Konağının Zemin Katının Kültürel ve Sanatsal Etkinliklerde Kullanılması İçin Protokol İmzalandı.

Samsun'da, Bölge İdare Mahkemesi'ne tahsis edilen eski vilayet konağının zemin katının kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanılması için protokol imzalandı.

Eski Vilayet Konağı olan ve 2003 yılında Bölge İdare Mahkemesi'ne tahsisi yapılan tarihi binanın 1950 yılından beri atıl vaziyette bulunan zemin katındaki eski cezaevinin kültürel amaçlı kullanılması için Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çetin Aday ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil protokol imzaladı.

Samsun için çok önemli bir projenin sonuçlandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Güzeloğlu, "Samsun'un tarihsel ve simgesel önemi büyük, eski vali konağının Bölge İdare Mahkemesi tarafından kullanılması için tahsisi yapılmasının ardından Adalet Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmalarına başlandı. Binanın haziran ayında restorasyon çalışmaları sona erecek. 1950 yılından beri atıl vaziyette bulunan binanın zemin katının bundan sonra kullanılması için çalışmalarımıza başladık. İlin tarihini, kültür geçmişini yansıtan bu tarihi yapının idari yargı faaliyetinde ve etkinliklerinde kullanılması bir kazanç olduğu kadar bugün imzalanan protokolle zemin katındaki alanın kültür ve sanat adına kullanılması ayrı bir kazançtır" dedi.

Samsun'un geleceğe taşınmasında, kültür, sanatın ve turizm kavramının önemli olduğunu vurgulayan Vali Güzeloğlu, "Buna dönük çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Tarihi binanın zemin katında bulunan, ama uzun süre atıl ve terkedilmiş kalan bu bölümün bulunduğu alan itibariyle Samsun'un simgesi ve sembolü olan Atatürk Anıtı, meydan ve çevresiyle bütünleşik şekilde kültür ve sanat galerisi olarak kullanılması önemlidir. Bugünden itibaren o bölgede 28 adet bağımsız bölümde Samsun tarihini, kültürünü, değerlerini yansıtan ve yaşatan, Samsun'u geleceğe değerleri ile aktaran tüm yazılı ve görsel ve tanıtım öğelerinin sergilendiği bir süreçte değerlendireceğiz. Bu çerçevede Samsunlu sanatçıları, yazarları Samsun'u tanıtma konusunda projesi olan el emeği ile sanat adına katkı koymak isteyen herkese orada yer vereceğiz" diye konuştu.

Bu alanın yakın gelecekte binanın tamamlanması ve çevre düzenlemesiyle çekim merkezi olacağına dikkat çeken Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Samsun'a gelen ve ziyaret eden herkesin bir uğrak merkezi olacaktır. Samsun Valiliği olarak denetim sorumluluğunu üstlendiğimiz bu alanda Samsun'un el sanatları, Samsun'u tanıtan öğeleri bir hatıra olarak yaşatmak amaçlı yapılan ve üretilen nesneleri, kültür öğelerini, sanat etkinliklerini buluşturmak ve bu alanda sürekli kılmak istiyoruz. Burası Samsun'a gelen Atatürk Anıtı ve çevresini gezen herkes için uğranılması, buluşulması zorunlu ve istekli bir alan olacaktır.Ayrıca dinlenme salonu da olacaktır" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 18 Mayıs 2008 tarihinde Samsun'a geleceğini belirten Vali Güzeloğlu, "Samsun'un turizm potansiyelinin değerlendirileceği toplantıda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy ve 60 kişilik ekibini Samsun'da buluşturacağız. Bu buluşma Samsun'u turizm değerlerini turizm alt yapısının ulusal ve uluslararası turizm yatırımcılarına, tur ve seyahat acente sahiplerine tanıtılmak olacaktır" ifadelerini kulandı.

Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çetin Aday ise atıl vaziyette bulunan, 1950'den önce cezaevi olarak kullanılan alanın kültür ve sanat etkinliklerine kullanılmasının son derece sevindirici olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çetin Aday arasında protokol imzalandı.

(İG-SA) 22.04.2008 17:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title