Haberler

Samsun'da Down Sendromlu Çocuklar İçin Eğlence

Samsun'da down sendromlu çocuklar için eğlence düzenlendi.

Samsun'da down sendromlu çocuklar için eğlence düzenlendi.

Samsun Down Sedromlular Derneğince bir otelde gerçekleştirilen eğlenceye, down sendromlu çocuklar, aileleri ve vatandaşlar katıldı

Yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde çocuklar, eğlenceli vakit geçirdi.

Samsun Down Sedromlular Derneği Başkanı Meryem Gezer, AA muhabirine, down sendromluların normal insanlardan farkının sadece 46 yerine 47 kromozoma sahip olmaları olduğunu söyledi.

Down sendromunun tedavi edilebilir bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğuna dikkati çeken Gezer, "Bize göre bu kardeşlerimiz hayata artı 1 değer katıyorlar. İmkan sağlandığı ve eğitildikleri takdirde bu kişiler de toplumda başarılı oluyor, okula gidebiliyor, sosyal yaşama katılabiliyor ve günlük işlerini çoğu zaman kendi başlarına yapabilecek duruma gelebiliyorlar" dedi.

Bu tür etkinlikleri dernek üyeleri içinde yaptıklarını ancak Samsunluların da bu çocukların farkına varması için eğlenceye davet ettiklerine işaret eden Gezer, "Farkındalık oluşturmak adına bu etkinliği çok önemsiyoruz. Normal çocuklar ile down sendromlu çocuklarımız bu etkinlik sayesinde iyi kaynaşma yaşadı" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Meryem Gezer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title