Haberler

Samsun 19 Mayıs Yarı Maratonu Koşuldu

19 Mayıs Yarı Maratonu koşulduSamsun'da düzenlenen Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu'nu erkeklerde Etiyopyalı atlet Sulti Gure Timbre, kadınlarda ise Ağrı'dan Sevilay Eytemiş kazandı.

19 Mayıs Yarı Maratonu koşuldu

Samsun'da düzenlenen Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu'nu erkeklerde Etiyopyalı atlet Sulti Gure Timbre, kadınlarda ise Ağrı'dan Sevilay Eytemiş kazandı.

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu düzenlendi. 117 erkek, 22'de kadın sporcunun yarıştığı maratonu Samsun Valisi İbrahim Şahin'in startı ile başladı. 21 kilometrelik maratonu erkeklerde Etiyopyalı atlet Sulti Gure Timbre birinci, Etiyopyalı atlet Kefyalew Deja Buruse ikinci, Etiyopyalı Assefa Argachew Tola üçüncü tamamladı. Kadınlarda ise Ağrı'dan Sevilay Eytemiş birinci, Konya'dan Senem Eser ikinci, İstanbul Kasımpaşa Spor Kulübü'nden Yasemin Can üçüncü bitirdi.

Öte yandan 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu'na katılan ve kadınlar da yarışmayı 1'nci sırada bitiren Ağrı'dan Sevilay Eytemiş, maratonu bitirdikten sonra rahatsızlandı. Finiş çizgisine güçlükle gelen yarışmacı, kısa süreli fenalık geçirdi. Koşu alanında sağlık ekiplerinin olmaması dikkat çekti.

Maraton sonunda yapılan ödül töreninde Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye 1000 TL ve dördüncüye 750 TL ve birer cumhuriyet altını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Şahin 19 Mayıs Samsun Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title