Haberler

Şampiyon Cruzeiro!

Cruzeiro, 16. haftadan itibaren zirveye yerleştiği zirveyi 34. hafta itibariyle şampiyonlukla taçlandırdı. Belo Horizonte ekibi tarihinin üçüncü ulusal şampiyonluğunu elde etti.

Brezilya Serie A'da bitime 4 hafta kala Cruzeiro şampiyonluğunu ilan etti! Mavi-beyazlılar, bu başarıyla 10 yıllık özlemi de dindirmiş oldu.

Cruzeiro, neredeyse baştan sonra lider götürdüğü Serie A'da şampiyonluğunu nihayet resmileştirdi. Deplasmanda Vitoria'ya konuk olan Belo Horizonte temsilcisi, öne geçip beraberliğe gerilediği maçta son 20 dakika içerisinde bulduğu gollerle sahadan 3-1'lik üstünlükle ayrıldı ve başka bir sonuca ihtiyaç duymadan en yakın rakibi Atletico Paranaense'nin 16 puan önünde şampiyon oldu. Cruzeiro'yu şampiyonluğa taşıyan goller Willian Gomes, Julio Baptista ve Ricardo Goulart'tan geldi.

Son olarak Alex de Souza'nın kaptanlığını yaptığı takımla Brezilya'da Ulusal şampiyonası kazanan Cruzeiro'nun bu alandaki kupa sayısı da 3'e çıktı. 2003 yılında alınmadık kupa bırakmayan o Cruzeiro ekibinde Alex dışında yolu Türkiye'den geçen isimler arasında Marcio Nobre, Deivid de Souza, Edu Dracena, Felipe Melo, Claudio Maldonado, Cris ve kaleci Jefferson da forma giyiyordu.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Atletico Paranaense Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title