Haberler

Sami Hoştan Öldü

Güncelleme:

Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden, Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan "Arnavut Sami" lakaplı Sami Hoştan, hayatını kaybetti.

Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan "Arnavut Sami" lakaplı Sami Hoştan, tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetti. Hoştan uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

SAMİ HOŞTAN KİMDİR?

Sami Hoştan, Susurluk davası hükümlüsü, Ergenekon davası sanığı. Eski İstanbul Sheraton Oteli gazinosunun da ortaklarındandır. 2. MİT Raporu'nda DHKP/C örgütü ile ilişkili olduğu, İspanya, Hollanda ve Kolombiya bağlantılı uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ileri sürüldü. Raporda ayrıca, Tarık Ümit'in kaçırıldıktan sonra Abdullah Çatlı tarafından Hoştan'ın çiftliğinde sorgulandığı da iddia edildi.

1996'da Susurluk'taki trafik kazasının sonrası ortaya çıkan karanlık ilişkilerle ilgili 14 sanığın yargılandığı dava dördüncü yılın sonunda karara bağlandı. Davanın kararına göre, Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ve eski MİT görevlilerinden Korkut Eken, "Cürüm işlemek için çete oluşturmak ve bu çeteyi yönetmek" suçundan altışar yıl, Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 12 sanık ise "Cürüm işlemek için çete oluşturmak"tan dörder yıl hapis cezasına çarptırıldı.

22 Ocak 2008 tarihinde Ergenekon soruşturmasının 4. dalga operasyonunda gözaltına alındı. Ergenekon davasında silahlı terör örgütüne üye olma ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlamalarıyla tutuksuz yargılandı. 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sheraton Otel Sami Hoştan İstanbul Susurluk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (63)

VATANDAŞmobilWeb@haberler.com:

Ak partiye menfaat için değil, inat için değil, ŞEREFLİ ERDOĞANIN ŞEREFLİ HİZMETİNE ŞEREFLİ OLMAK NANKÖRLÜK ETMEMEK İÇİN OY VERİYORUZ.. FARKIMIZ YÜREĞİMİZ VE INANCIMIZ...

45
32
yanıtYanıtla
memurlar:

Memur olan ve geleceğini düşünen AKP ye oy verir. Eğer asgari ücret 1500TL olursa işçi sınıfından farkımız kalmaz. Ayrıca bana hakaret eden ameleler 7 haziranda sizinle görüşürüz.

47
13
yanıtYanıtla
Hacı Muhazafakar MilliyetcimobilWeb@haberler.com:

Darısı bebek katili apoya inşallah

39
8
yanıtYanıtla
reyismobilWeb@haberler.com:

Çözüm mhp kardeslerim vatan epimizin sayıp çıkma zamanı

15
14
yanıtYanıtla
memurlar:

Memur olan ve geleceğini düşünen AKP ye oy verir. Eğer asgari ücret 1500TL olursa işçi sınıfından farkımız kalmaz. Ayrıca bana hakaret eden ameleler 7 haziranda sizinle görüşürüz.

9
19
yanıtYanıtla
YanlizKurtmobilWeb@haberler.com:

Tek bir Baba vardir oda Reis Abdullah Catlidir

14
9
yanıtYanıtla
asimmobilWeb@haberler.com:

Haberde yer alti dunyasinin diyor o zaman olmasi gereken yere gitmis

21
1
yanıtYanıtla
ESKİ AKPLİ Mobil-IOS:

Ak parti vatana ihanet etti.yolsuzluk yaptı , dinle dalga geçti.Oylar MHP'ye

11
11
yanıtYanıtla
Düşman cokMobil-IOS:

Devletın Yol vermedıgı mafya olmaz ben bu alemı iyi bilirim

21
0
yanıtYanıtla
edemobilWeb@haberler.com:

Memur arkadaşlar devlet o bilgisayari önünüze iş yapasınız diye koymuş internete giresiniz diye değil.hadi vatandas kapıda onlarla ilgilenin

17
4
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title