Haberler

Salihli'de Camilar Haftası Kutlamaları

Manisa'nın Salihli İlçesinde Düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programına Konuşmacı Olarak Katılan Prof. Dr. Avni İlhan "Camiler Bu Ülkenin Tapu Senetleridir" Dedi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası programına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Avni İlhan "Camiler bu ülkenin tapu senetleridir" dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda bir program düzenledi. Prof. Dr. Avni İlhan'ın konuşmacı olarak katıldığı programda emekli din görevlilerine, camilere maddi manevi yardım yapanlara ve yıl içinde düzenlenen yarışmalarda derece elde edenlere teşekkür belgesi verildi.

"Camilerimizin Tarihi Gelişimi ve İctimai Fonksiyonunda, Din Görevlisinin Rolü" hakkında konuşan Prof. Dr. Avni İlhan, "Allah, maddi ve manevi bütün hazineleri müslümanların bulunduğu topraklara vermiştir. Altını, gümüşü, petrolü ve diğer yer altı kaynaklar müslümanların yaşadığı toprakların altındadır. Cami, 'Toplayan' demektir. Bu nedenle camilerimiz zaman zaman, devletin idare edildiği merkezler, zaman zaman da askeri üstler olarak kullanılmıştır. Müslümanlar burada kenetlenir ve birleşir. Camiler bu ülkenin tapu senetleridir. Müslüman ise örnek insandır. Örnek insanların başında din görevlileri gelir. Bu ülkede 80 bin cami ve devletin para verdiği 100 bine yakın din görevlisi bulunuyor. Din görevlilerine düşen görev kendilerine verilen hizmeti en iyi şekilde yerine getirmektir" dedi.

Programın sonunda 3'ü emekli din görevlisi, 15'i camilere maddi ve manevi destekte bulunan 2'si çeşitli yarışmalarda derece elde eden olmak üzere toplam 20 kişiye teşekkür belgesi verildi.

(ES-ÖA-YK)

08.10.2007 16:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title