Haberler

Sakarya'da Hayatını Kaybeden Fındık İşçilerinin Cenazeleri Defnedildi (5)

Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 7 kişinin cenazesi, memleketleri Mardin'de defnedildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 7 kişinin cenazesi, memleketleri Mardin'de defnedildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu yaşamını yitiren Şengül Akman (50), kızı Nildanur Akman'ın (13) cenazesi Ömerli ilçesine bağlı Kocasırt köyünde, Bedran Çağatay (54), kızı Bahar Çağatay (15), Faruk Boz (38) ve kızı Gülistan Boz'un (18) cenazesi Kızıltepe ilçesinde, Çiçeği Çapat'ın (39) cenazesi ise Yeşilli ilçesinde Kürtçe ve Türkçe ağıtlarla toprağa verildi.

Kızıltepe ilçesinde kızıyla yan yana toprağa verilen Faruk Boz'un babası Mehmet Boz, Kürtçe yaptığı açıklamada, oğlunun 6 çocuğu ve eşiyle birlikte çalışmaya gittiğini kaydetti.

Orada kaza sonucu oğlu ve bir torununun yaşamını yitirdiğini anımsatan Boz, şöyle dedi:

" Oğlum fındık toplamaya çalışmaya gitmişti. Maddi durumu düşüktü. Kaderleri gelmişti, rahmetli oldular. O ile 6 çocuğu gitmişti biri onunla vefat etti 4 çocuğu da yaralıdır. Eşi kurtuldu. Buraya gelenlerden, bizi yalnız bırakmayanlardan Allah razı olsun. "

Atatürk Mahalle Muhtarı Yavuz Kandemir de trafik kazasında 7 canı kaybettiklerini belirtti.

Kazada hayatını kaybeden Faruk Boz ve Kızı Güsliasn Boz'un Atatürk Mahallesi sakini olduğunu ve burada defnedildiğini aktaran Kandemir,şöyle dedi:

"Faruk Boz'un 6 çocuğu vardı. Burada badana işleri yapardı. Maddi durumu düşük bir vatandaşımızdı. Kendisini ve evlilik çağındaki kızını kaybettik. Geçim sıkıntısı için gitmişlerdi. Evleri biraz eskiydi. Evi yıkıp yeni bir ev yapmak istiyorlardı.Aile geçimlerini sağlamak için Hendek'e gittiler. Vahim kaza sonucu kaybettik. Derin bir acı yaşıyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Bütün ölenlere rahmet diliyoruz."

Kızının tedavi masrafları için gitmişlerdi

Anne Şengül ve Kızı Nildanur Akman ise Ömerli ilçesindeki Kocasırt Köyü'ne getirildi.

Anne ve kızı, burada köy camisinde dini vecibelerin ardından aile mezarlığında gözyaşları arasında Kürtçe ve türkçe ağıtlarla toprağa verildi.

13 yaşındaki Nildanur'ın ablaları da " Sen daha küçüktün, okul okuyacaktın" diye ağıt yaktıkları görüldü

Öte yandan Anne Şengül ve ailesi, Hepatit B rahatsızlığı olan ve Karaciğer nakli olan 17 yaşındaki kızı Emine Akman'ın tedavi masraflarını karşılamak için fındık toplamaya gittikleri öğrenildi.

Çiçeği Çapat da Yeşilli ilçesinde Kütüklü Mahallesi'nde aile mezarlığında defnedildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Çamlıca beldesi Köseköy Mahallesi Taşoluk Sokak'ta, dün tarım işçilerini taşıyan traktörün yol kenarındaki dere yatağına devrilmesi sonucu 5'i kadın ve çocuk, 7 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Emine Akman Mehmet Boz Sakarya Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title