Haberler

SARAYBOSNA - Şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anıldı

Güncelleme:

Şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve Türk Hava Yolları (THY) iş birliğiyle düzenlenen programla anıldı.

Şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve Türk Hava Yolları (THY) iş birliğiyle düzenlenen programla anıldı.

Saraybosna YEE'de, Türkoloji öğrencilerini katıldığı programda yazar Şaban Abak ve Dr. Amina Siljak Jesenkovic konuşma yaptı.

Abak, " Sezai Karakoç, tüm İslam şehirlerinin, Müslümanların tamamına ait olduğunu savunuyordu. 'Mekke ve Medine gibi Saraybosna, Buhara, Semerkant ve Kudüs tüm Müslümanlara aittir' görüşünü savunuyordu." dedi.

Karakoç'un dışarıdan asla anlaşılamayacağını ifade eden Abak, " Sezai Karakoç'u anlamak için eserlerini okumak gerekir. Bu sayede gerçek Karakoç'u tanıyabilirsiniz." diye konuştu.

Bosnalı Dr. Amina Siljak Jesenkovic de Sezai Karakoç'u tanımaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları kaydetti:

"1991 yılında Sezai Karakoç'a ait 'Kudüs Şehri' isimli şiiri, Boşnakçaya çevirdim ve Preporod dergisi bu şiiri yayımladı. Bosna Savaşı'nın başladığı zamanlarda, Türkiye'de bulunduğum yıllarda, nişanlım Türkiye'ye beni ziyarete geldi. Gelirken bu dergiyi de yanında getirdi. Dergiyle birlikte hemen Sezai Karakoç'u ziyarete gittim. Bu vesileyle kendini tanıma şerefine nail oldum."

Büyük ilgi gören anma programı Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Saraybosna Üniversitesi ve Zenitsa Üniversitesi Türkoloji bölümü öğrencilerinin Sezai Karakoç'un şiirlerini okumasıyla sonlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Sezai Karakoç Saraybosna Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title