Haberler

Şair'in Haberci Olarak Portresi Kitabı Çıktı

Güncelleme:

Lütfü Şehsuvaroğlu'nun kaleme aldığı Genç Arkadaş'tan yayımlanan Şair'in Haberci Olarak Portresi kitabı raflardaki yerini aldı.

İmzası tek ağaç olan Mihriban'ın şairi Abdurrahim Karakoç benim can dostumdu. O yüzyılımızın Karacaoğlan'ı, Aşık Ömer'i Seyrani'siydi. 35 yıl köyünde şiir yazdı. Sonraki 35 yıl da ısrarımla Ankara'da geçirdiği yıllar.. Aşk, memleket, dava ve tasavvuf şiirleri yazdı. Fakat hepsinde ortak bir özellik göze çarpıyordu : Mihriban'ın şairi aynı zamanda suyun ve dağların şairiydi. O kadar mı? Küçük köyünden 'global köy'e iletiler yayan bir haberciydi. O Mevlana'nın 'hayat haberdar olmaktan ibarettir' sözüne uygun olarak çağından, etrafından haberdar olmakla kalmıyor; Habermas'ın iletişimsel eylem kuramına göre bir davanın, bir arka-planın dilini oluşturuyordu. Edebiyat ve iletişim disiplinleri açısından "Şairin haberci olarak portresi" Türk Edebiyat ve düşünce tarihinde kendi kendine medya kuran bir ilk olarak önemlidir. Bozkırın bu yalnız ağacı şiiriyle bütün evreni kuşatmıştır. O bir pınar, bir kaynaktır. Suyun şairi olarak bir kaynak, haberci olarak bir kaynak...

(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: Lütfü Şehsuvaroğlu

Yayınevi: Genç Arkadaş

ISBN: 9786056361005

Boyut: 13.0x21.0

Sayfa Sayısı: 527

Basım Yılı: Kasım 2013

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Lütfü Şehsuvaroğlu Karacaoğlan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title