Haberler

TJK İzmir At Hastanesi, Günlük 150 Yarış Atına Hizmet Veriyor

Güncelleme:

Türkiye Jokey Kulübünün (TJK) İzmir'deki hastanesinde görev yapan sağlık ekibi, her gün yaklaşık 150 yarış atına hizmet veriyor. TJK İzmir Şirinyer Hipodromu At Hastanesi, uluslararası standartlarda hizmet veren bir sağlık merkezidir ve atların tedavi, kontrol ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Türkiye Jokey Kulübünün (TJK) İzmir'deki hastanesinde görev yapan sağlık ekibi, her gün yaklaşık 150 yarış atına hizmet veriyor.

TJK İzmir Şirinyer Hipodromu At Hastanesinde, hasta ve yaralı İngiliz ile Arap yarış atları tedavi ediliyor. Hastanede 6 veteriner hekim, 6 veteriner sağlık teknisyeni, 2 laborant, 3 röntgen teknisyeni, 5 hasta kabul memuru ile teknik hizmetler şefi, 7 gün 24 saat esasıyla görev yapıyor.

Uluslararası standartlarda 2 ameliyathane, 2 laboratuvar, dahiliye, ortopedi servislerine sahip hastanede, yoğun bakım ünitesi de bulunuyor.

Sağlık merkezine getirilen atlar, kabul işlemlerinin ardından önce veteriner kontrolünden geçiriliyor, ilk tetkiklerinden sonra da tedavi için ilgili birimlere sevk ediliyor.

Yarış atlarına insanlarda da kullanılan trombosit yönünden zenginleştirilmiş kan plazması tedavisi de uygulanıyor. Bu yöntemle atların sorunlu tendon, kas ve eklemleri iyileştirilmeye çalışılıyor.

"Daha çok ortopedik sorunlarla karşılaşıyoruz"

TJK İzmir Şirinyer Hipodromu At Hastanesi Sorumlu Yöneticisi veteriner hekim Atacan Erkan, AA muhabirine, sadece İzmir değil diğer bölgelerden de gelen yarış atlarına sağlık hizmeti sunduklarını söyledi.

Yarış atlarına ortopedi, metabolizma, sindirim, solunum sistemi hastalıkları konularında tedavi verdiklerini kaydeden Erkan, enfeksiyonlara karşı aşı uygulamaları gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Ağız ve diş sağlığı alanında da hizmet verdiklerini anlatan Erkan, günlük hasta sayılarının yaklaşık 150 olduğunu bildirdi.

Atlarda daha çok ortopedik sorunlarla karşı karşıya kaldıklarına işaret eden Erkan, "Kas, kemik gibi sorunlarla karşı karşıyayız. Daha çok antrenmanlardan sonra geldiklerinden performans düşüklüğü görüyoruz. Elle muayeneyi yaptıktan sonra şüphelendiğimiz bölgenin röntgenini çekiyoruz. Oradan sonuç alamadığımız durumda da ultrason veya MR cihazlarından faydalanıyoruz. Bunun haricinde dahili hastalıklarda endoskopi ve ultrason gibi cihazları yoğunlukla kullanıyoruz." dedi.

Erkan, uyguladıkları tedaviyle atların yarış hayatını uzatmayı amaçladıklarını kaydetti.

Atların daha sağlıklı koşmasını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Erkan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir sloganımız vardır, 'Atların ayakları düz bassın.' deriz. Biz bu noktada devreye giriyoruz. Aslında hastaneye getirilen atların geleceğini yürütülen tedavi belirliyor. Küçük sakatlıklarda tedaviyle tekrar antrenmanlarına başlar. Yarış hayatını uzun vadede etkileyecek bir durum söz konusu ise o zaman başka seçenekler oluşur. Kısrak olarak soyunu devam ettirebilir, yarış hayatı sonlanır ya da doğada serbest bırakılabilir. Binek hayvanı ya da gezi atı olarak da yaşamını sürdürebilir. Maalesef tüm atların yarışlarda sürekli koşması söz konusu değil."

Kaynak: AA / Sağlık

Şirinyer Türkiye İzmir Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title