Haberler

Sakarya'da Evde Hemodiyaliz Uygulaması Başlatıldı

Güncelleme:

Sakarya'da böbrek nakli imkanı olmayan ve aktif olarak günlük çalışma hayatında yer alan diyaliz hastalarına yönelik evde hemodiyaliz uygulaması başlatıldı. Uygulama sayesinde hastalar daha konforlu bir şekilde diyalize girebilecek ve daha sağlıklı bir hayat sürebilecekler.

Sakarya'da böbrek nakli imkanı olmayan ve aktif olarak günlük çalışma hayatında yer alan diyaliz hastalarına yönelik evde hemodiyaliz uygulaması başlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Nefroloji Kliniğince başlatılan uygulama kapsamında eğitimlerini tamamlayan 50 yaşındaki diyaliz hastası Salih Yıldırım, evde hemodiyaliz hizmeti almaya başladı.

Sınıf öğretmeni Yıldırım'ı evinde ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, SEAH Başhekimi Prof. Dr. Fikret Halis, SEAH Nefroloji Klinik İdari Sorumlusu Prof. Dr. Hamad Dheir, Doç. Dr. Mahmud İslam, Uzm. Dr. Zafer Ercan ve Musa Pınar, hastanın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Sakarya'da ilk kez hayata geçirilen uygulama sayesinde böbrek nakli bekleyen ve çalışma hayatlarını sürdüren birçok kişiye hem sağlık hem de konfor açısından büyük kolaylık sağlanacağını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Öğütlü, "Uygulamayla hastalar gün içinde istediği saatte diyalize girebiliyor. Bunun yanında birçok avantaj sağlanmış oluyor. Diyaliz hastalarımız için çok önemli bir adım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başhekim Halis de uygulamanın temel amaçlarından bir tanesinin daha uzun diyaliz yapılarak hastaların daha az ilaç kullanması olduğunu belirterek, bunu yaygınlaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Uygulama hakkında bilgi veren Prof. Dr. Dheir ise evde hemodiyalizi tercih etmek isteyen hastaların polikliniklerine müracaat edebileceğini bildirdi.

5 yıldır diyaliz hastalığıyla mücadele eden Yıldırım da uygulamanın hayatlarını kolaylaştırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hastane ortamında diyaliz almak gibi bir stresimiz yok. Hastaneye git gel derdimiz yok. Evde, eşim ve çocuklarım yanımda, istediğim zaman diyalize giriyorum. Tabii evimizde olduğumuz için konforumuz yüksek. Bu uygulamayla daha uzun diyaliz olabiliyoruz, bu da daha az ilaç kullanımı ve daha sağlıklı bir hayat sunuyor."

Kaynak: AA / Sağlık

Diyaliz Sakarya Diyaliz Böbrek Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title