Haberler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Türkiye'de Eris varyantı 9 kişide görüldü

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Yurtdışı temaslı olan ve aynı ilde bulunan kişilerde tespit edilen varyantın virülansının düşük olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurt dışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un yeni varyantı olan Eris'in Türkiye'de de görüldüğünü duyurdu. Bakan Koca, konuya ilişkin bugün sosyal medya hesabı X'ten (Twitter) şu mesajı paylaştı:

"ERİS VARYANTI REFERANS LABORATUVARIMIZDA YAPILAN İNCELEMEDE 9 KİŞİDE GÖRÜLDÜ"

"Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız."

Kaynak: ANKA / Sağlık

Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Eris Varyantı Türkiye Eris Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title