Haberler

Dünya'da ilk kez Türkiye'de görüldü! Testis ağrısıyla hastaneye giden vatandaşın korona testi pozitif çıktı

Güncelleme:

İngiliz basını İstanbul'da yoğun testis ağrısı şikayetiyle hastaneye giden bir hastada koronavirüs çıktığını, vakanın bu belirtiyle tanı koyulan ilk örnek olduğunu yazdı.

Çin'in Wuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan koronavirüs salgını, kısa sürede global bir krize dönüştü. Dünya genelinde 56 milyonu aşkın insana bulaşan virüsle ilgili bir yandan aşı çalışmaları devam ederken, diğer yandan da hastalığın şifreleri çözülmeye çalışılıyor. Hastalığın belirtileri ile ilgili çarpıcı bir çalışma Türkiye'de yapıldı. Sonuçları Urology Case Reports dergisinde yayınlanan ve İngiliz basınında da dikkat çeken çalışmaya göre testislerde yaşanan ağrı ve şişkinlik, koronavirüsün nadir görülen belirtilerden biri olabilir.

TEST YAPILAN HASTADA DİĞER BELİRTİLER YOKTU

İstanbul'da özel bir hastanede görev yapan Dr. Hakan Özveri, yaz aylarında 49 yaşındaki bir hastanın testislerinde yoğun ağrı ve şişkinlik şikayetiyle kendilerine geldiğini söyledi. Öksürük, yüksek ateş ile koku ve tat alma duyularını kaybetme gibi Kovid-19'un yaygın görülen belirtilerin hiçbirini taşımayan hastaya, virüs taşıyan biriyle teması olduğu için test uygulandı. Sonuçları pozitif çıkan hastadaki ağrının, ilk görülen belirti olduğu ortaya çıktı. Hastanın başka bir sağlık problemi ya da cinsel yolla bulaşan hastalığı bulunmadığı da öğrenildi.

"TESTİS AĞRILARI SALGINLA BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLMELİ"

Dr. Özveri, erkeklerde yaşanan testis ağrısının Kovid-19'un ilk klinik belirti olabileceğini söylerken, "Kovid-19 genel olarak solunum yolu organlarına saldıran viral bir enfeksiyon. Buna karşın bizim karşılaştığımız vakada akciğerdeki belirtiler yerine testisler gibi genital organlarda semptomlar ortaya çıktı. Hastalardaki genital problemler ve testis ağrıları Kovid-19'la birlikte değerlendirilmeli" dedi.

UZUN DÖNEMLİ HASARA YOL AÇABİLİR

Daily Star'da yer alan habere göre, söz konusu vakanın bu şekilde tanı koyulan ilk örnek olduğu belirtilirken, hastalığın testislerde uzun dönemli etki ve hasara yol açabileceği ifade edildi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

İstanbul Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500

Yorumlar (71)

HAKAN ARSLAN:

2 köy ortasında kaldık. dışarı çıksak tahtalıköy evde kalsak Bakırköy

47
2
yanıtYanıtla
En:

Iyi bir tespit

yanıt8
yanıt1
Oda bişeymi:

geçen hafta sucuk keserken bıçağı elime kaçırdım elim kesildi hemen anladım ki buda virüsün ölümcül belirtilerinden biriymiş eyvah napıcam şimdi çabuk olun aşıyı yetiştirin de hemen vurulayım.

11
25
yanıtYanıtla
Sana kesin bulaşmış:

Ama beynine bulaşmış. O yüzden bu şekilde hissediyosun. Aşı bulunsa da sen 10 sene sonrayı bekle. Ortalamamız yükselsin artık.

yanıt14
yanıt2
İmansız adam:

Bakan süreci iyi yönetemedi.

14
15
yanıtYanıtla
ATLANTİS:

Hangi ülkenin sağlık bakanı bu illeti yönete bildi avucunun içi kaşınırsa Kora sırtın kaşın sağ Corona yürüsen korana koşsan Corona yılın olsa Corona öksüre Sen korana Nereye baksan Corona

yanıt9
yanıt1
Hamdi:

Bu virüsü doğru dürüst tanımıyorlar daha geçenlerde TR1 bir prof. söyledi. En az bir yıl böyle virüs geçmesi gerekiyor diye ve örnek olarak eskiden olan büyük salgınlarla alakalı bulguların bilgilerini verdi ispanya gribi gibi. Kaldi ki bu testis rahatsızlığı o insanın virüsü kaptığı bir zaman rastlantı olarak olmadığının kanıtı bir doktorurun iki dudağı arasında olamaz .Bu virüs sayesinde türkiyede diyetisyenler bile uzman kişi olarak millete sevis edildi. Yeter artık bu bilgi kirliliği bu virüs dünya nüfusunu azalmak için üretildi isteyen inanır istemeyen inanmaz. Çinliler 1962 kıtlığıdan sonra herşeyi yemeğe başlamışlar sanki ilk defa yabani hayvan eti yemişler gibi gösteriyorlar.

18
5
yanıtYanıtla
anti vaxxer:

Virüsün bulaş hızı yüksek ölüm oranı düşük maske mesafe hijyen eyvallah ama ben virüse değil aşıya uyuz oluyom usta .

yanıt9
yanıt2
TGB:

Çin virüsüne hakaret etmeyin, Türkiyenin şu anda en yakın dostu olan Çinlere küfür etmeyin. Virüsü Türkiyeye belki Ruslar yakı Amerikanlar dağıtmış olabilir.

yanıt2
yanıt5
6.FİLO:

2020 yılına nasıl girdik hatırlamıyorum ama 2020 bize fena girdi

20
2
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title