Haberler

DSÖ, Mısır'ın Gazze'den yaralıları kabul etme kararını memnuniyetle karşıladı

Güncelleme:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Mısır'ın Gazze Şeridi'nden 81 yaralı ve hastayı tedavi için kabul etme kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. DSÖ, Gazze'den gelecek yaralılar için El-Ariş Hastanesi'nin hazır olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Mısır'ın Gazze Şeridi'nden 81 yaralı ve hastayı tedavi için kabul etme kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. DSÖ, Gazze'den gelecek yaralılar için El- Ariş Hastanesi'nin hazır olduğunu belirtti.

DSÖ, bugün yaptığı açıklamada Mısır Sağlık Bakanlığı yönetimindeki El-Ariş Hastanesi'nde tıbbi tahliye tesisleri kurulduğunu ve tesiste gelişmiş ilk yardım eğitimi almış sağlık personeli, doktorlar ve yaşam desteği kapasitesiyle donatılmış 65 ambulans bulunduğunu belirtti. El-Ariş Hastanesi'nin Gazze'den gelecek yaralıların ilk sevk hastanesi olacağını belirten DSÖ, "Hastane, tam donanımlı resüsitasyon ve yoğun bakım tesislerinin yanı sıra büyük travma ve yanıklar da dahil olmak üzere ağır yaralanmaları yönetmek için bir dizi cerrahi ekibe sahiptir" denildi.

Mısır'ın Gazze Şeridi'nden 81 yaralı ve hastayı tedavi için kabul etme kararını memnuniyetle karşıladığını belirten DSÖ, Gazze'de çoğu çocuk olmak üzere binlerce ağır yaralının yanı sıra böbrek diyalizine ihtiyaç duyan 1000'den fazla kişi ve kanser tedavisi gören 2 binden fazla hasta bulunduğunu vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü Gazze Dünya Mısır Ariş Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title