Haberler

Diyetisyen Tuğçe Çeşmeli uyardı: Çocuklar 'tek tıkla' zararlı olan pek çok yiyeceğe kolayca ulaşabiliyor

Güncelleme:

Haberler.com'a konuk olan Diyetisyen Tuğçe Çeşmeli, sağlıklı beslenmeyle ilgili ipuçlarını bizimle paylaştı. Çeşmeli, Türkiye'de her 5 kişiden 1'inin obez olduğunu belirtirken, cezbedici pek çok lezzetin özellikle çocukları etkilediğini söyledi. "Çocuklar artık bir uygulamaya girerek istediklerini yiyebiliyor" diyen Çeşmeli, tehlikeye dikkat çekti.

Haberler.com'da Dilara İncebacak'ın sorularını yanıtlayan Diyetisten Tuğçe Çeşmeli, beslenmeyle ilgili tecrübelerine dayalı bilgileri bizimle paylaştı. Sağlıklı beslenmeyle ilgili konuşan Çeşmeli "Akdeniz diyeti taraftarıyım. Tüm besin gruplarından hepsini almak gerektiği için bu diyeti seviyorum. Sofralarımızdan meyve, sebze, yoğurt ve proteini eksik etmemeliyiz" dedi.

Diyetisyen Tuğçe Çeşmeli uyardı: Çocuklar 'tek tıkla' zararlı olan pek çok yiyeceğe kolayca ulaşabiliyor

"KİLO VERMEK DÜMDÜZ BİR EĞRİ DEĞİLDİR"

Kilo vermenin uzun bir süreç olduğundan bahseden diyetisyen, "Kilo vermek dümdüz bir eğri değildir, inişleri ve çıkışları vardır. Vücudunuzun bir direnç noktası var ve önemli olan onu kırmak" dedi.

"KALORİYİ ARTIRMAK DA AZALTMAK DA DOĞRU DEĞİL"

Sadece diyet yaparak oturmanın da etkili sonuçlar vermeyeceğini söyleyen Çeşmeli "Fiziksel aktivite çok önemli. Öğün saatlerini de değiştirmemek gerekiyor. Kaloriyi artırmak nasıl doğru değilse, azaltmak da doğru değil" dedi.

"ÇOCUKLAR FAST-FOOD'A YÖNELİYOR"

Türkiye'deki her 5 kişiden 1'inin obez olduğunu belirten Çeşmeli "Çocuklarda durum daha kritik. Eskiden sokakta oynayan çocuklar şimdi evde vakit geçiriyor. Fast-food tüketimi had safhada. Evlerde pişen şeyler artık hazır alınıyor. Bir uygulamaya girerek istediğiniz her şeyi önünüze getirmek mümkün. Lezzet arttırıcılar ya da tatlandırıcılar çocukların iştahını artırıyor" diyerek durumun ciddiyetinin farkına varılmasını istedi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Diyetisyen Akdeniz Türkiye Çeşmeli Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (2)

Başak:

güzel şeyler öğrendim buradan bende zayıflayamıyorum :(

0
0
yanıtYanıtla
Fevzi:

Dengeli beslenme konusunda bildiğim bir çok şeyin yalnıs olduğunu öğrendim diyet bilinçli yapılırsa ve inanırsanız sonuç veriyor. En önemli noktada empati kurmak bu harika bir yöntem..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title