Haberler

Çocukların Gelişimi İçin Peynir

Okul çağındaki çocuklarda sağlıklı beslenmenin altın anahtarı: Peynir

Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey, okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi için peynir tüketmelerini öneriyor.


Muratbey Peynirleri Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, okul çağındaki çocukların gelişimi için kahvaltının önemine dikkat çekerek, kahvaltıda zengin bir kalsiyum kaynağı olan peynirin kesinlikle unutulmaması gerektiğini kaydetti.


Okul çağındaki çocuklar için kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu söyleyen Garipağaoğlu, ancak kahvaltının erken uyanamama, okula geç kalma korkusu, yemek yeme isteği duymama, anne-babanın zaman ayıramaması gibi çeşitli nedenlerden dolayı maalesef en fazla atlanan öğün olduğunu söyledi. Kahvaltı yapma alışkanlığı kadar kahvaltının içeriğinin de büyük önem taşıdığını hatırlatan Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, kahvaltıda kan şekerini hızla yükselten ve sonra düşüren şekerli besinler yerine büyümek için gerekli olan protein açısından  zengin peynir, süt, yumurta ile vitamin ve mineralden zengin taze sebze-meyve, ekmek, tahıl gevreği gibi besinlerin tüketilmesinin önemine işaret etti. Süt, peynir, yoğurt gibi kalsiyumdan zengin besinlerin tüketimine bu dönemde özellikle dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Garipağaoğlu, “Günlük 3 adet parmak peynir, 2-3 su bardağı süt veya yoğurt tüketimi ile çocukların sağlıklı kemik gelişimi sağlanmış olacaktır” dedi.


Çocukların Gelişimi İçin Peynir


Zengin bir kalsiyum kaynağı olan peynirin, içerdiği protein miktarı ile pek çok besin maddesini geride bıraktığının altını çizen Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin peynirin 100 gramında yaklaşık 15-30 gram protein bulunurken, bu miktarın ette 8-20 gram, tavukta 13-15 gram, balıkta ise yaklaşık 15 gram olduğu biliniyor. Yani çocuklar her gün yeterli miktarda peynir tüketerek, sadece kalsiyum ihtiyaçlarının değil günlük protein ihtiyaçlarının da önemli bir bölümünü karşılayabilir. A ve B1, B6, B12 vitaminleri açısından da oldukça zengin olan peynir, aynı zamanda bir mineral deposu. Kalsiyum dışında fosfor ve sodyum da içeriyor. Mineraller sinir sistemi faaliyeti, kemik, diş ve kan oluşumu ile ilgili maddeler olduğundan peynir ve süt ürünlerinin yeterli miktarda tüketilmelerinde fayda var.”


Annelerin İmdadına Sürmeli Yetişiyor


Çocuklarının daha fazla beyaz peynir tüketmesini isteyen annelerin imdadına ise Muratbey’in ‘Sürmeli’si yetişiyor. Geleneksel peynir tadı ve kolayca sürülme özelliği ile Sürmeli, çocuklara hem beyaz peyniri sevdiriyor hem de zengin içeriği ile çocukların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sofralara taşıyor.


Örnek kahvaltı:

 

1. Süt – peynir – zeytin – domates – ekmek

2. Taze sıkılmış meyve suyu - peynirli omlet- zeytin

3. Taze sıkılmış meyve suyu - peynirli tost



Örnek beslenme çantası:


1. Taze sıkılmış meyve suyu-ev yapımı peynirli poğaça

2. Simit- peynir – meyve

3. Taze sıkılmış meyve suyu- peynirli sandviç

Kaynak: Hastane.com.tr / Sağlık

Muazzez Garipağaoğlu Sağlık Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe şampiyon olabilecek mi? Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimali! İran Cumhurbaşkanı neden öldü? İran Cumhurbaşkanı nasıl öldü? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 20 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title