Haberler

Canan Karatay'dan "kaju" uyarısı: Yurt dışından ilaçlı geliyor, oldukça zararlı bir kuruyemiş

Güncelleme:

Vatandaşlara yaptığı uyarılarla popüler hale gelen Prof. Dr. Canan Karatay'dan dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Ülkemizde kuruyemiş olarak tüketilen "kaju"nun yurt dışından geldiğini ve ilaçlı olduğunu belirten Karatay, "Ben hayatımda bir tane bile yememişimdir. Fındık, fıstık ve ceviz varken neden kaju yiyeyim" diye konuştu.

Brezilya'da transport sisteminde çalışıp Türkiye'ye gelen hastaları olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, dikkat çeken uyarılarına bir yenisini daha ekledi.

"BOZULMASIN DİYE BROMÜR GAZI SIKIYORLAR"

Yurt dışından gelen kuruyemişlerin bozulmaması ve küflenmemesi için üzerlerine bromür gazı sıkıldığını belirten Karatay, ürünleri yerel olarak mevsiminde tüketme uyarısında bulundu.

Canan Karatay'dan 'kaju' uyarısı: Yurt dışından ilaçlı geliyor, oldukça zararlı bir kuruyemiş

"FINDIK, FISTIK VARKEN NEDEN KAJU YİYEYİM"

Brezilya cevizinin çok tehlikeli olduğunu belirten Karatay bir parantez de "kaju"ya açtı. Vatandaşların severek tükettiği "kaju"nun dışarıdan geldiğini ve ilaçlı olduğunu belirten Karatay, "Ben hayatımda bir tane bile yememişimdir. Fındık, fıstık ve ceviz varken neden kaju yiyeyim" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Sağlık

Canan Karatay Gündem Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (24)

Sa Sa:

Bu kadında olmasa millet hapı yuttu, ilk ønceleri gøsteris yapıyor diye düşünüyor dum,, ama her søyledikleri professor oldugunu kanıtlıyor, Allah razi olsun

628
70
yanıtYanıtla
Erol Gergin:

Norveç ???

yanıt45
yanıt12
Erol Gergin:

bu ø harfi sadece Norveç alfabesinde var ondan sordum

yanıt33
yanıt9
BUĞRA EMRECİKSİN:

Profesör dediğin tırcı ve gemici arkadaşlarının söylediği sözle hareket etmez, bilimsel araştırma ve test yapar sonra çıkar konuşur. Canan Karatay ekmek ve şeker ile ilgili doğru şeyler söylüyor fakat bu konuda saçmalamıştır. Aynı Kaju aynı şekilde Avrupa ülkelerine de gönderiliyor, bahsettiği gibi gaz sıkmış olsalar o ürünler Avrupa birliğinin kapısından içeri giremez.

yanıt108
yanıt76
sade vatandaş:

benim ağzımda bir tane diş bile yok kuruyemiş falan yiyemem ancak çorba püre veya koyun arkadaşlarım gibi makarnayı rahat yiyiyorum

yanıt75
yanıt80
Halo Dayı:

Ne olduğu belirsiz doğru söylüyor kadın. ceviz varken kaju ne

194
31
yanıtYanıtla
Kemal Sağlam:

Yicez de param yetmiyor hocam

165
46
yanıtYanıtla
Vatansever:

Cananım Artık siz bu mesleği bırakın bence gidin evde torun tombalak Sevin varsa

51
139
yanıtYanıtla
ülker kaya:

bilimde birşey söylerken muhakkak referans verilir veya çalışma sonuçlarına bakılır. Kafadan konuşulmaz.

111
33
yanıtYanıtla
BUĞRA EMRECİKSİN:

Bilim ve Türkiye... :))) Memorial sağlık grubu KAJU ile ilgili araştırmasını yapmış ve faydalarını yayınlamıştır, isteyen Google'da arama yaparak sonuçlara ulaşabilir. Canan hoca bir çok konuda haklı olsa bile bazen desteksiz konuşuyor, elinde test olmadığı halde böyle açıklama yapması doğru değil. İlaçlı olduğu sonucuna nereden varmış, nerede inceleme yapmış onu da söyleseydi keşke.

yanıt139
yanıt42
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title