Haberler

Büyük gün yarın! Hastaneler ve toplu taşıma hariç her yerde maske zorunluğu kalkacak

Güncelleme:

Koronavirüs Bilim Kurulu yarın maske ve karantina kararlarını değerlendirmek üzere toplanacak. Tüm kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğunun kaldırılması beklenirken, karantina süresinin de kaldırılmasının masada olduğu belirtiliyor. Maske kullanımının okullarda da zorunlu olmayacağı bildiriliyor. Öte yandan maske kullanılacak iki alanın ise hastaneler ve toplu taşıma olması bekleniyor.

Koronavirüs vaka sayılarının 5 binin altına düşmesi ile birlikte salgının en yoğun dönemi geride kaldı. Bu kapsamda pandemi boyunca alınan kimi kısıtlamalar kaldırılmıştı. Şimdi de uygulanmakta olan diğer kısıtlamaların kaldırılması gündemde.

"EN ÖNEMLİ TOPLANTILARIMIZDAN BİRİ OLACAK"

Pandemide gelinen son noktayı değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, "Hastanelerimizde, yoğun bakımlarda gittikçe hastalarımız azalmakta, koronavirüs servisleri peyderpey kapanmaktadır. Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'muzda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır." demişti.

MASKE VE KARANTİNA ZORUNLULUĞU ELE ALINACAK

Sabah'ın haberine göre bu gelişme sonrasında yarın toplanacak olan Bilim Kurulu'nda; kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu, bir süre sonra da bir haftalık karantinanın kaldırılması gündemde olacak. Belirli alanlar dışında maskenin tüm kapalı alanlarda kaldırılmasının gündemde olacağı bildirildi. Toplu taşıma ve hastanelerde maske zorunluluğunun devam etmesi beklenirken, okullarda ise maske kuralının kaldırılacağı tahmin ediliyor. Korona hastalarına verilen bir haftalık karantina süresinin kaldırılmasının da yine bu toplantıda ele alınacağı belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Koronavirüs Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

Eğrioturdoğrukonuş:

Vala ben şahsen maske kullanmaya kalabalık alanlarda devam edeceğim. Gördüm ki maske kullandığımda daha az hasta oluyorum. Demek ki zırt pırt rahatsızlıklar havadan veya temasla bulaşıyormuş.

130
35
yanıtYanıtla
Halit:

haklısın grip bile olmadık

yanıt49
yanıt10
Mikail arman:

Aynen katılıyorum.Avrupada yaşıyorum.Hastahelerde, resmi devlet kurumlarında ve toplu taşıma araçlarında maske takmak zorunlu.Dışarda ve mağazalarda serbest.Fakat ben kişisel tedbir olarak takıyorum.Maske takınca grip ve nezlede olmuyorsunuz !

yanıt41
yanıt15
ferhat atmaca:

aşı olmayanları maske takmayanları vatan haini ilan ediyordunuz. yanlışınızdan sus pus döndünüz. komik gerçekten.

80
58
yanıtYanıtla
murat ilhan:

Camilerdede olmalı ve avmlerde

70
62
yanıtYanıtla
Halit:

cami içinde şart olmalı

yanıt26
yanıt28
Asi&mavi:

Zaten herkes ya toplu taşımada yada hastanede takıyor başka yerde takan yokki bide zorunlu olan yerlerde görevli personel de taksa insan gam yemiyecek

121
10
yanıtYanıtla
adaletli yorum:

sonrada millet korona olacak bence kalkmaması lazım

63
66
yanıtYanıtla
Arslan Doğan:

Daha hala parça parça serbest bırakıyorlar. Nedir bu saçmalık artık! Çıkın şu kitle psikozundan!

48
58
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Tüm toplumun sağlık riskini üstleniyormusun ? Sağlık ihmal edilmeyecek önemli bir konudur.Lütfen Herkes kendi ihtisas ve tecrübe alanında görüş belirtsin.Zira virüs'ün bittiği sanılan bir çok ülkede salgınlar yeniden başlamakta.

yanıt53
yanıt45
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title