Haberler

İnsan kafatasında yeni bir organ keşfedildi! "Yedek" olarak kullanılabilir

Güncelleme:

Bilim insanları, kafatasında daha önce ne olduğu tanımlanmamış bir organ bulduklarını bildirdi. Uzmanlar, yeni bulunan tükürük bezinin "yedek organ" görevi görebileceğini söyledi.

Radyoterapi ve Onkoloji dergisinde yayımlanan makalede, insan vücudundaki dokuları yüksek çözünürlüklü bir makine ile tarayan bilim insanlarının, kafatasında burun boşluğunun boğazla birleştiği bölgeye sıkışmış vaziyette bir çift büyük tükürük bezi bulduğu belirtildi.

"DÖRDÜNCÜ TÜKÜRÜK BEZİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Araştırma ekibinden Hollanda Kanser Enstitüsü Doktoru Matthijs Valstar, "Herhangi bir modern anatomi kitabında kulaklara yakın, çenenin altında ve dilin altında olmak üzere sadece üç ana tür tükürük bezi vardır. Şimdi dördüncüsünün olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

"YEDEK ORGAN" GÖREVİ GÖREBİLİR

Valstar, radyasyon tedavisinde zarar gören tükürük bezleri için yeni bulunan tükürük bezinin bir "yedek organ" görevi görebileceğini kaydetti.

Bilim insanları, kafatasında yeni bir organ bulduklarını açıkladı

Kaynak: AA / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (19)

Sümsüklü Şeyh:

Keşke müslümanlara yedek beyin de koysaydı Allah (cc). Her icadi her bilimsel bilgiyi müslüman olmayanlar buluyor. Mesele nerede? Zeka mı eksik iman mı? Muslümanın akli apış arasında çalışıyor ondan mı?

10
16
yanıtYanıtla
BLACKDEVİL:

İstersen islam tarhini bir araştır. Bak ne alimler göreceksin Farabiler İbni Sinalar gibi. Ayrıca bu yabancıların çoğu islam alimlerin açtığı yoldan yürümektedirler. Ayrıca şu anki teknoloji şu anda müslüman ülkelerin çoğunda olsa herhalde onlarda boş durmazdı. Son olarak hep yabancıların yeni iactlar bulduğuna inanıyorsan da şöyle diyelim Allah (c. c. ) öyle takdir etmiş ise vardır bir hikmeti. . .

yanıt4
yanıt3
osman:

çok aydın bir kişiliğin var. maşallah. kimsenin yanında böyle konuşma nazar değer o beynine

yanıt1
yanıt1
efe can:

egerki sen müslümansan sen bu isin neresindesin,

yanıt1
yanıt1
allahin kulu:

rabbim seni atesde hasretsin. akibetin sonsuz azab olacak. hamd olsun.

yanıt1
yanıt1
Emre:

Allah c.c. hepimizin rabbi herşeye kadirdir gücü herşeye yetendir onun nimetlerini saymakla bitiremeyiz Elhamdülillah

16
7
yanıtYanıtla
Memre:

Şimdi burdan çıkan bu mu? Bir müslüman bulsa idi bu bilgiyi. Cahil olmasa idi. Gavur bulur müslüman aval aval bakar.

yanıt3
yanıt0
Halit:

İnsan vücudunda Daha bilinmeyen çok şey vardır.ALLAH C C ÇOK HEMDE ÇOK BÜYÜKTÜR HERŞEYE GÜCÜ YETENDİR

7
3
yanıtYanıtla
KEŞKE:

organ olması işe yarıyor anlamına gelmiyor ki? mesela çoğu insanda beyin!

8
0
yanıtYanıtla
Hasan:

Kafatasindaki tukruk bezini yeni bulmuşlar birde insan zihninin robota aktarılmasından bahsediyorlar ilginc

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title