Haberler

Acil servisler dolup taşıyor! Hastanelere başvuran her 100 kişiden 70'i grip

Güncelleme:

Türkiye'de acil servisler son günlerde grip vakalarıyla dolup taşarken, yalnızca İstanbul'da Çam ve Sakura Hastanesi'nin acil servisine günlük 2500 ila 3000 arasında vatandaşın üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvurduğu öğrenildi. Hastaneye başvuran 100 hastadan 70'inin grip olduğu kaydedilirken, koronavirüsün özellikle son 2 haftada çıkışa geçtiği de aktarılan bilgiler arasında.

Türkiye'de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar vakit geçirmek adına daha çok kapalı mekanları tercih ederken, okulların da açılmasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle hastanelere başvuranların sayıları deyim yerindeyse patladı.

HASTANEYE BAŞVURAN 100 KİŞİDEN 70'İ GRİP

İstanbul'da yalnızca Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nin acil servisine normal günlerde 1000 olan başvuru sayısının son 2 hafta içinde 2'ye hatta 3'e katlandığı öğrenilirken, hastaneye başvuran her 100 kişiden 70'inin grip hastası olduğu ifade edildi.

Acil servisler dolup taşıyor! Hastanelere başvuran her 100 kişiden 70'i grip

UZMANLARDAN MASKE TAKMA UYARISI

Koronavirüs vakalarının da son günlerde artış kaydettiğini belirten uzmanlar, vatandaşlara kapalı mekanlarda maske takma uyarısında bulunuyor. Özellikle mesai saati çıkışlarında toplu taşımada yoğunluk yaşandığına dikkat çeken yetkililer risk grubunda olanlara maske takmalarını öneriyor.

RİSK GRUBUNDAKİLER AMAN DİKKAT

NTV'nin servis ettiği habere göre, semptomlarda herhangi bir farklılık yaşanmadığı kaydedilirken, risk grupları için yine grip aşısı tavsiye ediliyor. 65 yaş üstü kişiler, kalp, diyabet ve akciğer hastaları ve kanser tedavisi görenlerin risk grubunda olduğunu belirten uzmanlar bu kişilerin çok daha dikkatli olması çağrısında bulunuyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Sağlık

İstanbul Türkiye Sağlık Yaşam Haberler

500

Yorumlar (8)

SAMET TEMAS:

bu virüslere karşı çok güzel bir kozumuz var. YAKALANMAYIN

127
17
yanıtYanıtla
metheone :

covid aşısı ile bağışıklık sistemimiz çökmüş olabilir mi acaba?

105
16
yanıtYanıtla
pentakill lol:

aynı olayı bende düşündüm kolay kolay hastaneye gitmeyen biriyim evlilik için 2 tane aşı oldum halsizlik üzerimden gitmiyor kolay hasta oluyorum hasta olunca perişan ediyor. inşallah alakası yoktur

yanıt60
yanıt7
Martin Sikertel:

Aşı olmayanlara katil gözüyle bakıyordum; nefret ediyordum. Hepsinden özür dilerim, haklarını helal etsinler. Üçüncü aşıyı olduğumun gecesi 1 buçuk dakika nefessiz kaldım, zor ayıldım. Yüz kaslarıma hakim olamadım, yüz felci geçirdiğimi zannettim. Üzerine kalbimden operasyon geçirdim. Çabuk yoruluyorum, sürekli bezginim.

yanıt31
yanıt2
Hasip Özdemir:

Boş yere meşgul etmeyin şu acilleri

53
21
yanıtYanıtla
Hüseyin Yılmaz:

Haklısın salakça yorum hastalığı için de hastaneye gitmek gerekir mi ? Malum boş boş yazanlar var onlarıda topluma kazamdırmamız gerekiyor.

yanıt0
yanıt0
Mldhat Caglar:

Yeterince narenciye ürünleri ve karabiber çayi tüketin cümlenize geçmis olsun??

41
10
yanıtYanıtla
uCube :

Yahu arkadaş bir de çekmişsiniz ve hastane sanıldığı kadarda dolu değil, neden yalan haber yaparak insanları kandırma yoluna gidiyorsunuz? Tamam insanlar hasta, İstanbul gibi bir yerde bu hastanede bu kadar kişi olması normal. Havalar bir sıcak, bir soğuk olunca, insan vücududa ister istemez hastalanıyor. Hemen korkutmayın insanları. ;))

9
15
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title