Haberler

Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, diğer sendikaların hayal edemediklerini kazanıma dönüştürdüklerini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, diğer sendikaların hayal edemediklerini kazanıma dönüştürdüklerini belirtti.

Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir Şubesi'nin 5. Olağan Genel Kurulu'na katılan Memiş, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşları üzerindeki vesayetin sona ermesi ve vesayetçi zihniyetin bu anlayıştan sıyrılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin ileri demokrasi yolunda önemli adımlar attığını ve bu yönde reformlar gerçekleştirdiğini belirten Memiş, "Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her türlü vesayete karşı çıktık. Darbelere ve darbecilere 'dur' dedik. Bugün de askeri vesayetin en kanlı darbelerinden 12 Eylül'ün yıl dönümü. Bu vesile ile darbecileri bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Memiş, şöyle devam etti:

"Diğer sendikaların hayal edemediklerini kazanıma dönüştürdük. Lisans tamamlama Sağlık-Sen'in başarısıdır. Allah'a hamdolsun, yıpranma payı da hayata geçti. On binlerce sağlık çalışanımız bu kazanımla lisans mezunu oldu. 2014 öncesi mezun olanların da bu haktan faydalanması için çalışmalarımız sürüyor. Biz yıpranma payını talep ederken, bunu ağzına alamayanlar, sözünü aldığımız zaman da bunun gerçekleşmeyeceğini söylüyordu.

Taleplerimizi tam olarak karşılamayan yıpranma payındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Çalışılmayan gün sorunun çözülmesi, geriye dönük olarak hesaplanması, bütün sağlık çalışanlarını kapsaması için gerekli girişimlerde bulunduk ve taleplerimizin takipçisiyiz."

Tek listeyle gidilen seçimde Hasan Hüseyin Köksal başkanlığındaki yönetim kurulunda Nebi Kascı, Ömer Gezer, Galip Özsarı, Hüseyin Demir, Züleyha Eryiğit ve Hasan Gökçe yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Memiş Memur Sen Eskişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title