Haberler

    Sağlık Bakanlığı Hangi COVID-19 Hastalarını Taburcu Ediyor?

    Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınladığı resmi bir yazı ile yeni tip koronavirüs COVID-19 için hangi belirtileri baz aldıklarını duyurmuştu.

    Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınladığı resmi bir yazı ile yeni tip koronavirüs COVID-19 için hangi belirtileri baz aldıklarını duyurmuştu. Bugün yapılan bir başka açıklama ile bu hastalık sebebiyle hastanelere başvuran kişilerin, hangi tedavilerden ve sonuçlardan sonra taburcu edildiklerini açıkladı.

    Bilim Kurulu tarafından ilk kez en ince ayrıntısıyla el alınan taburucu olma durumu, algoritmada Hastanede Yatan Hastalar, Hastaneye Yatış Endikasyonu Olmayıp Evde Takip Edilen Hastalar ve Sağlık Çalışanı olarak 3 ana başlıkta ele alındı. Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre algoritma şu şekilde: COVID-19 taburcu olma şartları

    Bilim Kurulu tarafından ilk kez en ince ayrıntısıyla el alınan taburucu olma durumu, algoritmada Hastanede Yatan Hastalar, Hastaneye Yatış Endikasyonu Olmayıp Evde Takip Edilen Hastalar ve Sağlık Çalışanı olarak 3 ana başlıkta ele alındı. Algoritma şöyle: Yatarak takip ve tedavi edilmekte olan COVID-19 hastalarından, son 48-72 saat içerisinde ateşi ve oksijen ihtiyacı olmayanlar takip eden hekimin uygun görmesi durumunda tedavisi düzenlenerek taburcu edilebilir.

    Ev içerisindeki izolasyonları herhangi bir semptom veya ateşlerinin olmaması koşuluyla, taburcu olduğu günden itibaren 14. günde sonlandırılır. u Eve gönderilen hasta 'Evde Hasta İzlemi' kurallarına göre yönetilir.

    Hastaneye yatış endikasyonu olmayıp evde takip edilen hastalarda evde izolasyon, semptomların düzelmesini takip eden en erken 14. günde sonlandırılır.

    Sağlık çalışanların izolasyonlarının sonlandırılması için semptomların düzelmesini takip eden en erken 3. gün ve sonrasında olmak kaydıyla en az 24 saat arayla alinan 2 testin negatif olması şartı aranır. Sonrasında işe geri dönebilir.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Sağlık Bakanlığı Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 9 Mayıs Perşembe Survivor yeni bölüm! Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title